Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şiir yazan Jan Böhmermann’ın yargılanması için Türkiye’den gelen başvuruları kabul eden Almanya Başbakanı Angela Merkel de Alman mizahçıların şarkılarından nasibini aldı.

DW Türkçe Servisi’nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı şiir nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Böhmermann’a destek için ‘Erdoğan lütfen benden de davacı ol’ isimli bir şarkı yazan Alman mizahçı Dieter Hallervorden, bu kez de Almanya Başbakanı Merkel için bir şarkı kaleme aldı.



Şarkının adı ‘Merkel – Daima hazır.’ Merkel'in bir dönem Doğu Alman rejiminin gençlik örgütü Hür Alman Gençliği'ne (FDJ) üye olduğuna gönderme yapılan şarkıda “Bir zamanlar genç bir öncüydü. Eskiden de iyi taktikler çizerdi. Sonrasında masum (Bakire Meryem) ayağına yattı. Şimdi de bir parça şeriat getirdi” sözlerine yer verildi.

‘DİKTATÖRE GÜLÜNMESİNE ARTIK İZİN VERİLMEZ’
Hallervorden, Alman hükümetinin Erdoğan'ın talebi üzerine Böhmermann'ın yargılanmasına izin vermesini de şu sözlerle eleştirdi: “Bel kemiği plastik ve elastiktir. Diktatöre gülünmesine artık izin verilmez. Elveda sanat özgürlüğü.”

Kaynak: Birgun.net