Almanya'da 2003-2005 yılları arasında iki hastayı, aşırı doz kalp ilacı enjekte ederek öldürmekten geçen yıl Şubat ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan eski hemşirenin, onlarca hastayı daha aynı şekilde öldürmüş olduğundan şüpheleniliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, soruşturmayı yürüten yetkililer, mahkeme kararıyla 99 cesedi mezardan çıkarıp tekrar incelemeye aldı.

Yetkililer, Niels H. olarak bilinen hemşirenin hayatını kaybeden hastalarından 27'sinde aynı kalp ilacını tespit etti.

Şubat ayında yargılandığı Oldenburg eyalet mahkemesinde yargıçlar, hemşirenin önce hastalara yüksek dozda kalp ilacı enjekte ederek durumlarını ağırlaştırdığını, daha sonra iyi izlenim bırakmak için önce hastalaar kalp masajı yaparak 'yaşama döndürdüğü' izlenimi vermek istediğini söylemişti.

38 yaşındaki hemşire verdiği ilaçla, hastaların kardiyovasküler sistemlerini işlemez hale getiriyordu.

Ölümler 2003-2005 yılları arasında yaşandı. Polis, Nisan ayında, aralarında hemşirenin daha önce çalıştığı Oldenburg ve Wilhemshave'daki kliniklerde ölenlerin de bulunduğu en az 200 cesedi daha incelediklerini söyledi.

'Sayı daha yüksek olabilir'

Der Spiegel dergisine konuşan polis, yeniden incelemeye alınan 99 cesetten yaklaşık 30'unda kalp ilaçları tortularının bulunduğunu belirtti.

Emniyet müdürlüğü sözcüsü dergiye açıklamasında "Kurban sayısının çok daha yüksek olduğunu sanıyoruz" dedi.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, Niels H'nin kaç hastaya iğne yaptığını bilmediğinden dolayı rakamı tespit etmekte zorlandıklarını söyledi.

Savcılar, hemşire hakkında yeni bir iddianame hazırlanabileceğini ifade ediyor.

Hemşirenin tüm ölümlerden sorumlu olması halinde hemşire, savaş sonrası Almanya'nın karşı karşıya olduğu en kötü seri katili olarak tarihe geçebilir.

Mahkemede üst düzey bir doktor Niels H.'nin "Diğer çalışanlar üzerinde iyi bir izlenim bırakmak isteyen tutkulu bir doktor" olduğunu söyledi.

Üç cinayetle itham edilmesine rağmen mahkeme, üçüncü cinayetle ilgili kanıt bulunamadığı için Niels H.'yi iki cinayetten suçlu bulmuştu.

Niels H, geçen yıl mahkemede 'çok üzgün olduğunu' söylemiş ve ölümlerin 'kendiliğinden olduğunu' iddia etmişti.

Kaynak: Birgun.net