Alman komedyen Jan Böhmermann’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden şiiri, Almanya Federal Meclisi’nde baştan sona kürsüden okundu.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre şiiri CDU’dan Detlef Seif okudu. Alman komedyen Jan Böhmermann Twitter adresinden Federal Meclis’te şiirini okuyan parlamenterin görüntüleri gülme emolojisi ile takipçileriyle paylaştı.

Alman vekiller, sadece Erdoğan’ı çileden çıkaran şiiri okumakla kalmadı.

Sol partiden bir vekil ise, Twitter’da Erdoğan’ın eski Başdanışmanı, AKP milletvekili Burhan Kuzu’nun “AB yanlış bir karar verirse, Suriyelileri göndeririz” twitini kürsüden okuyarak, “bu adamlarla mı işbirliği yapacağız” dedi.

Kürsüye çıkan Alman milletvekilleri, Erdoğan’ın açtığı hakaret davaları konusunda da sert eleştirilerde bulundular.

Alman Federal Meclisi’nde, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmaya ilişkin görüşmeler devam ediyor.

KUZU: “MÜLTECİLERİ ÜZERİNİZE SALARIZ”

Mültecileri aşağılayan bir dille Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 3 milyar Euro'luk maddi destek sağlama kararı hakkında “AB, nihayet Türkiye'nin restini anladı ve kesenin ağzını açtı. Ne demiştik? “Sınırı açar tüm Suriyeli mültecileri üzerinize salarız.” E…..” diyen AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu geçtiğimiz gün de, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılacak mülteci anlaşması çerçevesindeki görüşme öncesi “Avrupa Parlamentosu, yarın Türk vatandaşlarına Avrupa yolunu vizesiz açacak raporu görüşecek. Yanlış bir karar verirse mültecileri göndeririz” dedi.

Kaynak: Birgun.net