Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokak'taki ekmek fırının önünde anma töreni düzenlendi. Anma etkinliğine Hatay'dan gelen baba Şahap Korkmaz, avukat olan ağabey Gürkan Korkmaz, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte 200'e yakın kişi katıldı. Kalabalık, Ali İsmail Korkmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, 'Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür' sloganı attı.

Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı, "Ali İsmail Korkmaz ve bu mücadelede hayatını kaybeden kardeşlerimizi unutmayacaz" dedi.

'İNSANLIK ADINA BİR SES ÇIKARTSALARDI'

'nın haberine göre, baba Şahap Korkmaz yaptığı konuşmada, "Annesi gelemedi. Çünkü ağır geliyor burası. Ben tekrar buralarda, bu binalarda oturanlara sesleniyorum: Bu nokta, bakın kaç pencereden görülüyor? Burada oturanlar, evlat sahipleri nerdeydi acaba, Ali İsmail vurulduğunda? Ne hissetiler. Evlatlarını düşünmediler mi? Çocuk denecek yaşta bir kişiye 7-8 kişi tarafından darp edilirken onlar hiçbir şey hissetmediler mi? İnsanlık adına bir ses çıkartsaydılar. Nerdeydiler diyorum onlara. Rahmetle anıyoruz. İnşallah katileri cezalarını alır ama onun gerçek katili kimdir? Kendini biliyordur. İnşallah korkarak yaşayıp korkarak ölür" dedi.

'BU SENE MEZUN OLACAKTI BİZ KEP ATACAKTIK KARANFİL ATMAYACAKTIK'

Gürkan Korkmaz da sözün bitiği yerde olduklarını söyleyerek "Annemin o sözleri kulağımda çınlıyor. 'Bu sene Ali İsmail mezun olacaktı. Ben mezuniyetini bekleyecektim. Ama şimdi katillerin cezalandırılmasını bekliyorum' diyor annem. Ali İsmail bu sene mezun olacaktı. Kep atacaktı. Biz karanfil atmayacaktık. Cübbe giyecekti kefen giymek zorunda kalmayacaktı. Ama biliyoruz ki görüyoruz ki dün, iki gün önce binlerce Ali İsmail mezun oldu. Bizden bir evladımızı aldılar, binlerce evladımız, kardeşimiz oldu" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık fırının karşısında yere konulan Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının yanına kırmızı karanfiller bıraktıktan sonra dağıldı.Can Dündar ile Erdem Gül de Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlene imza gününe ve aynı yerde Ali İsmail korkmaz Vakfı'nın kendilerine verdiği 'Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü' törenine katıldı.

Kaynak: Birgun.net