Gezi Direnişi'nde Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin dava bugün Kayseri’de görüldü. Mahkeme, polislerin tutukluluğunun devamına, fırıncıların tahliyesine karar verdi.

Kayseri’de yapılan duruşmaya, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin yanısıra, önceki duruşmalara katılmayan sanık polis Mevlüt Saldoğan da getirildi. Tüm sanıklar ve avukatları bozma kararına uyulmasını talep etti. Mahkeme, Yargıtay’ın kararına uyulmasına ve tüm sanıklara ek savunma hakkı verilmesine karar verdi.

Sanık tutuklu polis Yalçın Akbulut ve Mevlüt Saldoğan ile fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever, görüntülü ifade verme yöntemiyle (SEGBİS) savunma yaptı. Polis sanık Saldoğan, Ali İsmail Kormaz’ı kasten öldürmediğini söyledi ve beraatini talep etti. Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan ise “Ali İsmail Korkmaz polise saldıran değil, kamu şiddetinden kaçan bir gençtir” dedi ve kasten adam öldürme suçunun tartışılmaz olduğunu söyledi.

AİLE SALONU TERKETTİ

Sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan “Bu davanın mağduru, faili belli değildir. Dövülen Ali İsmail Korkmaz, döven de bu polisler değildir” dedi. Karayılan, Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm nedeninin dayak değil kullandığı ilaçlar olduğunu öne sürdü. Korkmaz ailesinin beyanlara tepki göstermesi üzere ailenin salondan çıkarılması talebinde bulundu. Karayılan “Gezi olaylarının toplumda yarattığı korku, hiddet dikkate alınarak Mevlüt Saldoğan’a haksız tahrik uygulansın” dedi.

'PARALEL BİLİR KİŞİ'

Sanık polis olayı 'paralel'e bağlama girişiminde bulundu. Sanık polis Yalçın Akbulut, görüntülerde dövülen kişinin Ali İsmail olduğuna dair delil olmadığını, olayın görüntü çözümlerini yapan kişinin uzman olmadığını savundu. Raporları kabul etmediğini söyleyen Akbulut, bilirkişi raporlarının hazırlanmasında "paralel devlet yapılanmasının" etkili olabileceğini söyledi.

Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz ile Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, avukatın sözleri üzerine mahkemeyi terk etti.

Sanık Yalçın Akbulut ise “Tek suçum yasadışı eylem yapan kişiyi kovalamak, ceza verilecekse bundan verilsin” diye savunma yaptı.

Mahkeme polislerin tutukluluk hallerinin devamına, fırıncılar 33 aydır tutuklu olduğundan ve cezanın büyük çoğunu yattıklarından tahliyesine karar verdi. Yargıtay esasa ilişkin inceleme yapacak.

Kaynak: Birgun.net