BirGün ANKARA

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, saldırıya uğrayan Alevi Kültür Derneği'nin ve Pir Sultan Abdal Derneği'nin pikniğinde yaşananları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

Adana Pozantı'ya bağlı Belemedik Köyü’nde Pir Sultan Abdal Derneği Adana ve Tarsus Şubesi ile Adana Alevi Kültür Derneği'nin Pazar günü gerçekleştirdiği piknik öncesi Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Pozantı Jandarma Komutanlığına bilgi verildiği belirtilen soru önergesinde, kolluk kuvvetlerine bildirim yapılmış olmasına rağmen saldırıları neden önleyemediğini sordu.

Alevi örgütleri üyelerinin yanı sıra, BES, Eğitim Sen, CHP ve Emek Partisi üyeleri de bulunduğu saldırıya uğrayan piknik ile ilgili Beştaş şu soruları sordu:

>>Pozantı ilçesi, Belemedik Köyü’nde gerçekleşen olaydan haberdar mısınız?

>>Ramazan ayında vatandaşların piknik yapmaları neden bir güvenlik sorunsalına dönüşmüştür?

>>Piknik için gerekli izinler alındığı halde neden güvenlik birimleri gerekli önlemi almamıştır?

>>33 PK 310 plakalı araç ile piknik katılımcılarını tehdit edenler hakkında şikayete rağmen emniyet güçleri neden önlem almamış ve saldırganları serbest bırakmıştır?

>>Jandarmaya da şikayet gerçekleşmiş olup jandarma piknik katılımcılarına kaygılanacak bir durum olmadığı yönünde bilgi verdikten hemen sonra yeniden aynı şahıslar tarafından saldırı gerçekleşmesinin izahı nedir? Jandarma henüz piknik alanında olduğu sırada saldırganlar piknik katılımcılarını nasıl tehdit edebilmişlerdir? Saldırganlar bu cesareti nereden almıştır?

>>Kolluk güçlerinin görevi vatandaşı korumak değil midir? Neden kolluk güçleri tarafından, şikayete rağmen ve Ramazan ayının hassasiyetleri gözetilmeksizin saldırganların piknik katılımcılarını tehdit etmelerine müsaade edilmiştir?

>>İkinci saldırı sırasında jandarma orada olduğu halde saldırganların kaçmasına neden müsaade etmiştir? Jandarma saldırganlar hakkında neden işlem yapmamıştır?

>>Saldırganların kimliği tespit edilmiş midir? Jandarma Komutanlığında saldırganlar için “Kuşçu Cuma’nın torunları” ifadesi kullanılmış olup jandarma saldırganların kimliğini bildiği halde neden haklarında hiçbir işlem yapmamıştır? “Kuşçu Cuma’nın torunları” kimdir? Kolluk güçlerince korunmalarının sebebi nedir?

>>Ramazan ayı boyunca inançları ve sair çeşitli nedenlerle oruç tutmayan vatandaşların oruç tutmadıkları gerekçesiyle sürekli baskılara maruz kaldıkları gerçeğinden hareketle oruç tutmayan vatandaşların linç girişimleri başta olmak üzere uğrayacakları mağduriyetler gözetilerek herhangi bir önlem alınmamasının gerekçesi nedir? Bu yönlü bir çalışma yapılması gündeminizde olacak mıdır?

Kaynak: Birgun.net