BİRGÜN/ANKARA

HDP İzmir milletvekili Müslüm Doğan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Alevilere ve ibadethanelerine dönük yoğunlaşan tehdit ve saldırılara dikkati çekti.

Alevilere yönelik son örneği Şah Kulu Sultan Dergahı Pendik Şubesi'nin kapısının işaretlenmesi olan saldırılara ilişin konuşan Doğan, 17 Ağustos'ta Garip Dede Dergahı'nın kapısına mermi bırakıldığını, Ankara Mamak'ta bir apartmanda Alevilere ait tüm evlerin kapılarının işaretlendiğini belirtti ve 15 Temmuz sonrası Malatya ve Hatay illeri başta olmak üzere Alevi mahallerine yönelik provokasyonların planlandığını hatırlattı.

"Hükümet sessiz kalıyor"

Bu saldırılar ve provokasyonlar karşısında Hükümet'in sessiz kaldığını dile getiren Doğan, saldırı hazırlıklarına dair Meclis'e sunulan soru önergelerine Hükümet'in henüz bir cevap vermediğini belirtti. Doğan, "Provokasyon amaçlı olduğunu düşündüğümüz bu olaylar derhal aydınlatılmalıdır. Böylesi saldırıların ülkemizi kötü bir sürece sürükleyebileceğinden endişe ediyoruz" dedi.

Son olarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbe ile mücadele adı altında Alevi kamu emekçilerinin işlerine son verildiğine dikkati çeken Doğan, "Darbe karşıtı olan bir partinin milletvekili olarak dile getiriyorum ki Aleviler darbe karşıtıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net