İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet törenindeki protestosunun ardından başlayan isyan hız kesmeden devam ediyor.

Alanya'da bulunan Abdurrahman Alaattinoğlu Anadolu Lisesi, Şehit Ümid Sercan Amadolu Lisesi ve Rıfat Azakoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ortak bildiri yayınlayarak, "İktidara diyoruz ki; otur sıfır" dedi.

Üç lisenin ortak yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verildi:

"İKTİDARA DİYORUZ Kİ OTUR SIFIR!

Bizler Alanya Liseli Öğrenciler olarak karanlığa karşı sırtını cesurca dönen,gericiliğe ve bağnazlığa karşı bu onurlu direnişi başlatan liseli arkadaşlarımızı selamlıyor ve Alanyalı liseli öğrenciler olarak bu onurlu direnişe omuz veriyoruz.

Okullarımızda biz öğrencilerin etek boyundan saç kesimine kadar karışan, sürekli bizlere baskı uygulayan yandaş okul idarecilerine ve bizlere bu bilimsel olmayan gerici eğitim sistemini dayatan iktidara diyoruz ki: Otur sıfır!



Özel okulların eğitimi ile devlet okullarının eğitimi arasındaki uçurumu görüyor ve ''Türkiye Milli Eğitiminin Temel İlkeleri'' arasında yer alan ''fırsat ve imkan eşitliği'' ilkesinin göstermelik bir ilke olmaktan öteye geçemediği yaşıyor ve biliyoruz.


İktidarın dindar ve kindar bir nesil yaratma çalışmalarına karşın bütün liselileri mücadeleye çağırıyoruz!


Abdurrahman Alaattinoğlu Anadolu Lisesi

Şehit Ümid Sercan Amadolu Lisesi

Rıfat Azakoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi"

Kaynak: Birgun.net