Alaçatı’da yaşanan müzik kirliliği bu tatil beldesinin tutkunlarını harekete geçirdi. İşletmeci Haldun Demirhisar ve Fazıl Say’ın daha kaliteli müzik için 2017’de düzenleyecekleri Alaçatı Festivali öncesinde bu girişimi tanıtmak amacıyla dün gece sahneye çıkan ilk isim ünlü piyanistin kendisi oldu.

FİKİR SAY’DAN GELDİ

Konser öncesi konuklara hitap eden Fazıl Say'ın sahne aldığı yerin sahibi Demirhisar, fikrin ortaya çıkışını şöyle anlattı:

“Fazıl Say, burada, Alaçatı’da klasik müzik, caz ve rock’ın bir arada olduğu bir festival yapmamız gerektiğini söyledi. Festivalin dokusunu şimdiden oluşturmak için yola koyulduk; 2017’de yapacağımız festivalin ilk konserini gerçekleştirdik.”

‘BU KİRLİLİĞİ TEMİZLEMEK GEREKİYOR’

Gelecek yıllarda da dünyaca ünlü sanatçıları davet ederek festivali devam ettirmek istediklerini belirten Fazıl Say ise bu gecenin özel bir gece olduğunu ve ne motosiklet gürültüsünün ne de ağustos böceklerinin seslerinin geceyi etkilemeyeceğini söyledi. Say, Beethoven’dan Chopin’e Eric Satie’den George Gershwin’e kadar birçok ünlü sanatçının eserinin yanı sıra kendi bestelerini de seslendirdi.()

Kaynak: Birgun.net