Kırşehir'e partilileri ile buluşmak üzere gelen MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener konuşmasında "terörist" yerine "militan" deyince özür diledi.

Davul-zurnalarla Maşa Deresi miting alanında karşılanan Akşener, partililere hitap etti. MHP'nin Türkiye'nin umudu olduğunu ileri süren Akşener, "Allah hiçbir anneye evlat acısı göstermesin hiçbir anayı evladının tabutu başında bekletmesin. Zaten titriyorlar inme indireceksiniz bazılarına. 'Ne mutlu Türk'üm diyene' diyorsunuz, diyemeyenlere çok ağır inat oluyor" dedi.

'MİLİTAN' DEYİNCE ÖZÜR DİLEDİ

Akşener, şöyle konuştu:

"Terör mücadelesi var ne yaptılar bugün terör mücadelesi var pek çok vatan evladı şehit, Allah şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize Allah şifa versin. Allah şehitlerimizi, Peygamberimize komşu eylesin. Ama bu sürece nasıl gelindi. Beli kırılmış yalvaran pozisyonundaki bir PKK nasıl diriltildi. Çözüm süreci denilen o menhus süreç döneminde bunlar oldu. Binlerce ağır silah, binlerce silahlı militan özür dilerim terörist, Türkiye'nin sınırları içinden girdiler."

Akşener'in Kırşehir mitingi sürekli "Başbakan Meral" sözleriyle kesilince, Akşener, "Böyle derseniz sürekli birilerine inme iner" diyerek espri yaptı.


Kaynak: Birgun.net