soL'dan Serdar Nazım Yüce'nin yaptığı habere göre, Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Subaşı Beldesinde, 2014 yılındaki yerel seçimleri kazanan AKP, seçim vaadi olarak kreş açacağı sözünü vermişti. Açılan kreş işlemeye başladı ama AKP’nin el attığı her şeyde olduğu gibi bir skandal da burada yaşandı. Bir öğrencinin velisine anlatmasıyla ortaya çıkan skandala göre, 4-5 yaşındaki çocuklara zorla namaz kıldırılıyor, ceza olarak aç bırakılan çocukların ayaklarına toplu iğne batırılıyor.

BELEDİYE-KAYMAKAMLIK SUSKUN
Velilerin soL'a aktardığı bilgilere göre, kreş, durumun kaymakamlığa bildirilmesiyle, vahşetin ortaya çıkmaması için apar topar kapatıldı. Kaymakamlığa şikayet dilekçesinin verildiği tarih olan 29 Ocak’tan beri kapalı. Olayın üstünü el birliğiyle örtmeye çalışan Kaymakamlık ve belediyeninse ağzını bıçak açmıyor.

'ZORLA NAMAZ'
Olay, AKP’nin seçim vaadi olarak Kasım 2015’te faaliyete giren “4 Mevsim Güzel Zaman Geçirebilecekleri Kreş” isimli kreşte yaşandı. 29 Ocak günü kreşte işkenceye maruz kalan öğrencilerden birinin yaşadıklarını velisine anlatmasıyla, bunun “münferit bir vaka” olmadığı, diğer birçok öğrencinin de benzer şeyler yaşadıkları ortaya çıktı. Kaymakamlığa yapılan şikayetin beldede öğrenilmesinden sonra çocuklarına olayı soran veliler, 4-5 yaşındaki çocuklara kreşte geçirdiği vakitlerdeki tüm namazların zorla kıldırıldığını, çocukların “yaramazlık” yaptıklarında aç bırakıldıklarını ve ayaklarına iğne batırıldığını öğrendi.

ÇOĞUNLUĞU ALEVİ ÇOCUKLARI
Kreşe çocuklarını yazdıran velilerin çoğunlukla Alevi olması da başka bir tartışma konusu. Kreşe yakın köylerin bazılarında Aleviler yaşıyor. Aileler yaşanan vahşetin “bilinçli” bir şekilde gerçekleştiğini dile getiriyor. Bölgedeki tek kreşin burası olması hasebiyle çocuklarını bu kreşe yazdırmak zorunda kalan veliler tepkili. İletilen ilk dilekçeden sonra örgütlenen veliler, aralarında imza toplayarak kaymakamlığa teslim etti.

KREŞ RUHSATSIZMIŞ
Kreş hızla kapatıldı ama skandallar bitmedi. Yaklaşık 3 aydır faaliyet gösteren kreşin ruhsatsız olduğu da velilerin anlattıkları arasında.

Konuyla ilgili soL'un telefonla ulaştığı belediye yetkilisinin ise, iddiaları gayriciddi bir dille yalanlayarak, "Ben izindeydim bilgim yok ama kreşimiz çok nezih bir yer" dediği bildirildi. (Serdar Nazım Yüce/soL)

Kaynak: Birgun.net