CAN UĞUR / [email protected]
@canugur1987

Çocuk tecavüzleri ile Türkiye gündemine giren Ensar Vakfı’nın Manisa’daki yaz okulu bugün açıldı. Büyük tepkilere ve protesto eylemlerine neden olan yaz okulunun ilk gününde ilgi oldukça düşüktü.

Yaz okulunun yapılacağı devlet okulunda çocuklardan çok AKP’li yöneticiler ve Ensarcılar bulunurken demokratik kitle örgütleri de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. BirGün’ün edindiği bilgiye göre gelen tepkiler üzerine aileler de çocuklarını yaz okuluna göndermekten vazgeçiyor. Geçen seneye göre katılımın oldukça düşük olmasıyla birlikte bugün de 10 ila 15 aile çocuklarını okula kaydetmekten vazgeçti.

Kayıt yaptıran çocukların ise Ensar Vakfı yöneticilerinin ve AKP’lilerin çocukları olduğu iddia edildi. Aralarında CHP Manisa İl Örgütü, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin bulunduğu çok sayıda demokratik kitle örgütü ile temsilcisi okulun önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘Çocuklarımızı Ensar karanlığına teslim etmeyeceğiz’ diyenlere karşı AKP’liler ve Ensarcılar da okulun kapısı önünde basın açıklamasını takip etti. Öte yandan konuya ilişkin İdare Mahkemesi’ne başvurulacağı ve olayın yargıya taşınacağı açıklamada belirtildi.

Kaynak: Birgun.net