CAN UĞUR / [email protected]
@canugur1987

Karaman'da onlarca çocuğun, sahibi olduğu ev ve yurtlarda cinsel istismara uğramasıyla gündeme taşınan Ensar Vakfı’nın Manisa’daki yaz okulu dün açıldı. Büyük tepkilere ve protesto eylemlerine neden olan yaz okulunun ilk gününde ilginin oldukça düşük olduğu görüldü.

Ensar başkanı 'gizlice' bildiriyi okudu
Yaz okulunun yapılacağı Murat Germen Ortaokulu'nda çocuklardan çok AKP’li yöneticiler ile Ensarcılar bulunurken, demokratik kitle örgütleri de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Okul bahçesinde Ensar Vakfı'nın yaz okulu açmasına tepki gösteren ve bildiri dağıtan demokratik kitle örgütü temsilcileri, polis tarafından zorla dışarı çıkartıldı. Ensarcılar ile AKP'liler polis tarafından yoğun korumaya alınırken, Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler'in, Ensar Vakfı'nın gerçek yüzünün anlatıldığı ve velilere dağıtılan bildiriyi okuduğu görüldü.

10 ila 15 aile vazgeçti
BirGün’ün edindiği bilgiye göre, gelen tepkiler üzerine aileler de çocuklarını yaz okuluna göndermekten vazgeçiyor. Geçen seneye göre katılımın oldukça düşük olmasıyla birlikte dün de 10 ila 15 aile, çocuklarının kaydını yaptırmaktan vazgeçti.

'Çocuklarımızı Ensar karanlığına teslim etmeyeceğiz'
Kayıt yaptıran çocukların ise, Ensar Vakfı yöneticilerinin ve AKP’lilerin çocukları olduğu iddia edildi. Aralarında CHP Manisa İl Örgütü, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin bulunduğu çok sayıda demokratik kitle örgütü ile temsilcisi okulun önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

''Bir kez daha söylüyoruz: Karaman'ı unutmadık. Ensar'a yaz okulu yaptırmayacağız. Çocuklarımızı Ensar karanlığına teslim etmeyeceğiz'' diyenlere karşı AKP’liler ve Ensarcılar da okulun önünde basın açıklamasını takip etti. Öte yandan açıklamada, konuya ilişkin İdare Mahkemesi’ne başvurulacağı ve olayın yargıya taşınacağı belirtildi.

Ensar’a karşı oturma eylemi
Geçen günlerde Manisa halkının kitlesek katılımı ile gerçekleşen Ensar Vakfı'na yönelik protestonun ardından önceki gece de Manisa CHP Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci, CHP Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Buse Cebeci ve Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Semiha Hadgör oturma eylemi başlattı.

Çocuk tecavüzleri ile anılan Ensar Vakfı’na yaz okulu açtırmayacaklarını dile getiren isimler, gece saat 2’den itibaren yaz okulunun yapılacağı Murat Germen Ortaokulu önünde eylemlerine başladı.

Kaynak: Birgun.net