Antalya'da toplu ulaşımda kullanılacak akıllı kart sistemi AntalyaKart'ta sıkıntılar bitmiyor. Kısa süre önce hizmete giren kartlardan alabilmek için saatlerce sırada beklemek gerekiyor. 76 yaşındaki Sebahat Köken de saatlerce sıra bekleyenlerden. Kart alabilmek için 4 saattir beklediğini belirten Köken, "İnteretten numaram geldiyse diye bende onu anlamadığım için oturuyorum." dedi.

İdris Akçayır ise tecrübeli olanlardan. Geçtiğimiz Cuma günü sıraya giren Akçayır'a henüz sıra gelmedi. Akçayır, "1-2 saat daha buradayım. Bekleyeceksiniz diyorlar." şeklinde konuştu. Cuma günü çok uzun süre ayakta kaldığı için yorulan Akçayır, bu kez taburesini de yanında getirerek tedbirli davrandı.

Saatlerce süren bekleme ve uzayıp giden kuyruklar sebebiyle şikayetler artınca Antalya Büşükşehir Belediyesi'ne bağlı çalışanlar, Çallı'daki AntalyaKart dağıtım merkezinin önüne banklar yerleştirdi. Yurttaşlar için adeta çileye dönüşen kart yenileme işlemi siyasilerin de gündemindeydi.

Cihan'ın geçtiği habere göre, Çallı'daki kart dağıtım merkezinin önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Semih Esen, AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i suçlayarak, "Yaptığı hatalardan ders almamış olacak ki ANTKART ile başlayan şaibeli ulaşım sistemini şimdilerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı özel şirket Ulaşım AŞ üzerinden sürdürüyor." dedi.

Menderes Türel'in Ulaşım AŞ'yi 'taşeron' bir şirket gibi kullandığını ifade eden Semih Esen, şöyle konuştu: "Ulaşım sistemini Ulaşım A.Ş.'ye devrederek, yasal boşluklardan yararlanan AKP'li Belediye Başkanı Türel, ihalesiz bir şekilde Antalya'nın ulaşımını KentKart'a devretmiştir. Şimdilerde baktığımız zaman yeni ulaşım sistemi Antalya Ulaşım A.Ş. üzerinden değil, KentKart üzerinden yürütülmektedir. Peki kimdir bu KentKart? AKP'li Belediye Başkanı Menderes Türel'e soruyorum: Belediye şirketi üzerinden Antalya'nın ulaşımını ihale yapmadan KentKart'a nasıl verdiniz? İzmir'den tanıdığımız KentKart ihale yasaklısı olmasına rağmen bu işi nasıl yapıyor? Bu işin en önemli ayrıntısı buradadır. Antalya'nın ulaşım sistemi belediye şirketi Antalya Ulaşım A.Ş. üzerinden taşeron bir şekilde ihalesiz olarak, ihale yasaklısı bir firmaya verilmiştir."

"Bu işin arkasında kimler var? Burada bir rant mı dönüyor? AKP'li Başkan Türel bu işin neresinde?" diye soran Esen, şöyle dedi: "Madem ki Antalya Ulaşım A.Ş.'nin bu işi yapmak için altyapısı yoktu, neden milyonluk bir iş ihaleye açılmadı? Yukarıdaki saydığım konuların sebebi bellidir. Yasaların arkasından dolaşılarak yandaşa rant sağlamaktır."

KART DEĞİŞİYOR ÇİLESİ YURTTAŞA DÜŞÜYOR

Antalya Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da artan şikayetler üzerine aynı yere giderek yetkililerden bilgi aldı. Soğuk havaya rağmen insanların saatlerce kuyruklarda bekletilmesini eleştiren Budak, "Alternatif çözümler geliştirilmeliydi. Antalyalı 'Sürekli kart değişiyor faturası, çilesi bize düşüyor' diye yakınıyor." dedi.

Soğuk havada AntalyaKart kuyruğunda beklemek zorunda kalanları dinleyen Budak, "Yurttaşlarımız, 'Antalya'ya kart dayanmıyor. Bu değişimlerin faturası da çilesi de bize çıkarılıyor' şeklinde tepki gösteriyor. Soğuk havada yaşlısı, hastası, öğrencisi kart kuyruğunda bekletiliyor. Kart değişimi kuyruk olmadan yapılamıyorsa, o zaman değişim dönemi daha iyi planlanmalıydı. Bu tablo Antalya halkının hak ettiği bir tablo değil."

Kaynak: Birgun.net