BURCU CANSU

Devlet hastanelerinde insanlar aylarca röntgen sırası beklerken Kırşehir’in AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin atının kırılan ayağının filminin çekilmesi için Kaman Devlet Hastanesi’nden seyyar röntgen cihazının at çiftliğine taşındığı iddia edildi. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, iddiaları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu.

CHP Milletvekili Topal, Kaman Devlet Hastanesi’nde bulunan seyyar röntgen cihazının 27 Mart Pazar günü Kırşehir’de bir yemek şirketi olan Ahi Yemek Şirketi’nin aracı ile alınarak Kırşehir’deki bir at çiftliğine götürüldüğü ve AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin atının kırılan ayağının filminin çekildiği iddialarını TBMM’ye taşıdı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde Topal, 100 bin TL değerindeki cihazın taşıma sırasında bozulduğunu ve tamirinin mümkün olmadığı iddialarına da yer verdi.

"Polat Polat kim?"

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yönelttiği sorular şöyle:

"27 Mart Pazar günü söz konusu seyyar röntgen cihazı hastane dışına çıkarılmış mıdır, eğer çıkarılmışsa hangi gerekçelerle çıkarılmıştır?

Eğer çıkarılmışsa, röntgen cihazı hastaneden kimler tarafından ve hangi araçla Kırşehir’e götürülmüştür?

Söz konusu cihaz şu anda çalışır durumda mıdır?

Aynı gün Ahi Evran Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil servisinde Polat Polat adıyla bir kayıt yapılmış mıdır?”

Kaynak: Birgun.net