CHP'nin olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruya AKP'den tepki geldi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "OHAL KHK'ları yargısal denetime tabi değil. Hal böyleyken CHP'nin başvurusu Anayasa Mahkemesi'nden dönecektir. Anayasa'ya aykırı herhangi bir durum ortada yok. Gündemi bununla meşgul etmek FETÖ ile mücadelede bizi geriye götürür." dedi.

Turan, muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL'i savunan Turan, "Hem 15 Temmuz'dan sonra yapılan Meclis oturumunda hem de 7 Ağustos'taki tarihi Yenikapı mitinginde CHP, FETÖ ile mücadeleye destek vereceğini söyledi. Bugün ise CHP adeta bu mücadeleye köstek olacak şekilde davranıyor." değerlendirmesinde bulundu. Turan, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, şimdi de Anayasa Mahkemesi başvurusu. Çok merak ediyoruz, acaba CHP fabrika, bir anlamda FETÖ ayarlarına mı dönüyor? Yenikapı ruhuna aykırı bu girişim, bunun bir işareti. 15 Temmuz'dan beri Başbakanımız mümkün mertebe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip başta FETÖ ile mücadele olmak üzere gündemdeki konuları konuşup bilgi veriyor. CHP'nin OHAL KHK'larına ilişkin bir rahatsızlığı varsa bunları bu görüşmelerde dile getirebilir. Kaldı ki, OHAL KHK'ları ile FETÖ ile mücadele kapsamında düzenleme yapmanın dışında bir düzenleme yapılmadı."

Kaynak: Birgun.net