AKP Sözcüsü Ömer Çelik, mizahçı Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik okuduğu hakaret içeren şiir nedeniyle yargılanmasına izin verilmesi hakkında "Doğru bir karar. Soruşturmaya izin verilmesini biz memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kararın verilmesini takdirle karşılıyoruz" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik, AKP Genel Merkezi önünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

Avrupa Parlamentosu (AP)'nun oy çokluğuyla kabul edilen Türkiye raporu hakkında görüşleri sorulan Çelik, "Nasıl ki PKK terör örgütüyse PYD de terör örgütü. PKK'nın terör örgütü olduğunu vurguluyor rapor ama PYD'nin terör örgütü olduğu konusunda bir ifade kullanmaksızın Türkiye, Suriye'deki Kürtleri bombalıyor, gibi bir ifade kullanıyor. Bu baştan aşağıya yalan ve yanlış bir değerlendirme. Türkiye'nin Suriye'deki Kürtleri bombalamak gibi bir politikası yoktur” şeklinde yanıt verdi.

Çelik sözlerine şöyle devam etti, “Bunu söyleyen, bu değerlendirmeyi yapan bir rapor yanlış ve yalan bir değerlendirmede bulunuyor. Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından çatışma içerisinde olduğu ve tedbir aldığı husus PYD ve DAİŞ terör örgütüdür. Biz bu raporun ön yargılı ve ideolojik bir rapor olduğunu düşünüyoruz. Tutuklu gazeteciler dediği meselelerde, defalarca kendilerine anlattık. Onların verdiği listedekilerin hiçbiri gazeteci değil. Yargılandıkları ve hüküm giydikleri konular gazetecilikle ilgisi olmayan terörden gaspa kadar geniş yelpazedeki konular."

"Bu kararın verilmesini takdirle karşılıyoruz"

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Alman Devlet Televizyonu ZDF'de yayımlanan bir programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerdiği öne sürülen şiiri okuyan mizahçı Jan Böhmermann'ın yargılanmasına izin verdiklerini açıklaması sorulan Çelik, "Kuşkusuz bu karar, doğru bir karar” dedi.

Çelik, Böhmermann’la ilgili sorulara, “Söz konusu şahsın ortaya koyduğu ifadeler kesinlikle bir eleştiri değil, doğrudan hakaret etme amacıyla ortaya koyulmuş ifadeler. Bunun doğru bir adım olduğunu düşünüyoruz. Siyasiler eleştirilebilir. Dünyanın her tarafından cumhurbaşkanları, başbakanlar eleştiriliyor. Fakat doğrudan hakaret kastıyla hakaret cümleleri kullanılarak yapılan bir şeyi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Şahısla ilgili soruşturmaya izin verilmesini son derece olumlu karşılıyoruz. Bu kararın verilmesini takdirle karşılıyoruz" diye yanıt verdi.

BAHÇELİ'YE DESTEK

MHP'de kurultay tartışması sorulan Çelik, yargı kararlarıyla parti içi dinamiklere müdahale ediliyor gibi bir görüntünün ortaya çıkmasının siyaset açısından doğru olmadığını söyleyerek "Kongre olacak, olmayacak; bu mesele bizi ilgilendirmez. MHP'nin iç meselesidir. Yargı kararlarıyla bir partinin iç dinamikleri şekilleniyor.

Bu sivil siyaset açısından doğru bir yaklaşım olmuyor. Yargı kararlarıyla kongre sürecinin şekillenmesi, yargı kararları üzerinden partilerin iç dinamiklerinin şekillendiriliyor gibi bir görüntünün ortaya çıkması kuşkusuz siyaset açısından doğru bir şey değil" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Birgun.net