BirGün - Ankara

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, TBMM Genel Kurulu’nda üniversitelerin sorunları üzerine yaptığı konuşmada, hükümetin 21 Mart'ta sunduğu ve 2457 sayılı Yükseköğretim Kanununda değişikliği öngören tasarıyı eleştirdi.

Tasarıyı “cadı avı” tasarısı olarak nitelendiren Adıgüzel, “AKP hükümeti, YÖK Başkanı'na ve Yüksek Disiplin Kurulu'na, ‘olağanüstü’ yetkiler veren tasarı ile akademiyi susturmak ve muhalif akademisyenlere gözdağı verilmek istendiği ortadadır” diye konuştu.

Adıgüzel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, üniversitelerin sorunları ve yükseköğretimde gün geçtikçe artan antidemokratik uygulamalara değinerek, “İfade özgürlüğüne ve akademik özerkliğe pranga vuran iktidar, 12 Eylül’ü aratmayacak yıldırma ve baskı politikaları ile temel hak ve özgürlükleri hiçe sayıyor. Bugün birçok akademisyen, tarihin utanç sayfalarına kazınacak uygulamalarla karşı karşıya. Akademisyenlere yönelik açılan davalara, yürütülen idari soruşturmalara, işten atılmalara ve görevden uzaklaştırmalara her gün bir yenisi eklenmektedir” dedi.

Kaynak: Birgun.net