AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye’nin Suriye’deki Kürt güçlerine yönelik operasyonlarıyla ilgili olarak, “YPG mesajı almazda daha büyük karşılık verilir” dedi.

Sputnik'in haberine göre, "YPG/PYD Suriye Kürtleri için değil, Esad için hizmet eden paralı asker konumundadır" diyen AKP Sözcüsü, Cerablus-Mare hattının önemine vurgu yaparak şöyle devam etti:

"Sınırımızda güvenlik riski yaşamak istemiyoruz. Bu tedbirleri alıyoruz diye kimse savaşa girdiğimizi düşünmesin. Savaşa sürüklenmeyelim diye atılan adımlardır bunlar. İnsani yardım koridorunun korunması içindir. Oradaki örgütlerin Türkiye'yi savaş içine çekmesine karşı tedbir niteliğindedir. YPG mesajı almazsa daha büyük karşılık verilir".

‘KARA HAREKATI KARARI ORTAK OLARAK ALINIR'

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik kara harekatı hazırlığı içinde olduğuna dair iddialara da yanıt veren Çelik, şunları söyledi:

"Kara harekatı, Türkiye'nin koalisyon güçleriyle ortak karar vereceği sonuca göre atılacak adımlardandır. Türkiye'ye karşı ulusal güvenlik tehdidi oluşturan örgütlerle yan yana durursanız, Türkiye her türlü tedbiri alır."

‘MAVİ MARMARA KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARILDI'

AKP Sözcüsü Çelik, Türkiye ve İsrail'in Mavi Marmara konusuda anlaşmaya vardıklarını da söyledi. Çelik, Türkiye ve İsrail'in, İsrail askerlerinin baskın yaptığı Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden 10 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ailelerine ödenecek tazminat konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Kaynak: Birgun.net