SERBAY MANSUROĞLU [email protected]

AKP Dilovası Gençlik Kolları’nın düzenlediği ‘Kariyer ve Gelecek Planlaması’ konulu seminer için Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara yazı yazarak katılımın sağlanmasını istedi.
AKP Kocaeli Dilovası Gençlik Kolları, ''Kariyer ve Gelecek Planlaması'' konulu seminer düzenlemeye karar verdi. Seminere Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün konuşmacı olarak davet edildi. Milli Eğitim yöneticileri ise söz konusu seminere katılımı artırmak için okullara yazı yazdı.

KAYMAKAMLIK ONAYLI OKULLAR!
Yazıda Şube Müdürü Songül Dereli imzasıyla şu ifadeler kullanıldı:
“Ak Parti Dilovası Gençlik Kolları Başkanlığı’nın 26,02,2016 tarihinde Dilovası Belediyesi Kültür Merkezinde saat 14:00’da Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün tarafından lise öğrencilerine yönelik “Kariyer ve Gelecek Planlaması” konulu seminer düzenlenecektir. Söz konusu seminere ekte gönderilen Kaymakamlık onayında belirlenen okul ve öğrencilerin katılmaları ayrıca ilgili okul müdürleri, rehber öğretmenler ve refakatçi öğretmenlerin hazır bulunması hususunda gereğini rica ederim.”

EĞİTİM SEN'DEN TEPKİ
Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrden, yazıya tepki gösterdi. Parti ve devletin içiçe geçtiğini belirten İrdem, “Konferansı organize edenin bir siyasi parti gençlik kolları olması manidardır. Bu yapılan eğitimin siyasallaştırılmasının adımlarından biridir” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net