AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek dokunulmazlık teklifine ilişkin, "AK Parti firesiz olarak oylamaya katılacaktır" dedi.

Makamında gazetecilerle görüşen Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlıkların görüşme takviminde bir değişiklik olmayacağını söyledi. Turan, AKP'nin oylamaya eksiksiz olarak katılacağını belirterek, "Bu konuda partilerin görüşleri net. Bir parti var ki, dokunulmazlık sürecinin esas belirleyicisi o olacak. Bir gün ‘evet' diyen, bir gün ‘hayır ‘diyen, bir gün ‘olur', bir gün ‘olmaz' diyen en son Sayın Kılıçdaroğlu'nun ‘367'yi bulamazlar' açıklaması var. Kılıçdaroğlu'nun ‘evet' diyeceğini, taraf olacağını biliyorduk" ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlıkların siyasetin bir kamburu olduğunu öne süren Turan, "Yıllardan beri görüşülmüyor, konuşuluyor. Ümit ederim herkes bu konuda aklı selim davranır. Dokunulmazlıkla ilgili görüşmeleri bir an önce sağlıklı şekilde yürütür ve olumlu olarak ‘kaldırarak bitiririz" şeklinde konuştu.

"BU KAMBURU SİYASET ÜZERİNDEN ATSIN DİYORUZ"

Turan, "Bu dönem bunları kaldırıp her parti vekilinin temizlenmesi imkanını verelim. Bu kamburu da siyaset üzerinden atsın diyoruz. AK Parti firesiz olarak oylamaya katılacaktır. Başbakanımız programını ona göre ayarladığını ve dokunulmazlık oylamasına büyük bir keyifle, onurla katılacağını ifade ettiler. Ümit ediyorum diğer dört partide eksiksiz katılır. Kamu vicdanı yönünde vekillerin üzerinde kambur olarak duran fezlekelerin yargıya gönderilmesi kararını verirler" değerlendirmesini yaptı.

CHP'nin kamp takviminin cuma günü görüşmeyle çakışmasına ilişkin iddialarına da cevap veren Turan, "Aslında buna verilecek en güzel cevap aynaya bakmaları talebidir. Bizde söz senettir, ticarette, kurumlar arası mutabakatlarda her şey imza değildir, sözdür. Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri bize ‘Pazartesi, çarşamba görüşme yapalım' dediler. Bizde bunun baş tacı, yeter ki işimizi yapalım dedik. Geçtiğimiz perşembe günü HDP'li Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve CHP'li Levent Gök'ün anlaşması sonucu o mutabakatı herkesin gözü önünde bozdular ve bizi mecburen salı ve cumaya mahkum ettiler" şeklinde konuştu.

"CHP'NİN TOPLANTILARINA ENGEL BİR GÖRÜŞME YOK"
Dokunulmazlık konusunda Turan, "Biz bunu uzatamayız. Birincisi, toplum bunu bizden bekliyor. Türkiye'nin başka gündemleri var. Aynı konuyu konuşup vakit kaybetmek istemiyoruz. Cuma günü CHP'nin toplantılarına engel bir görüşme yok. Kaldı ki sabah 10'a alıyoruz görüşmeleri" diye konuştu.

AKP'de fire olup olmayacağı sorusu üzerine Turan, "Bizim daha ciddi gündemlerimiz var. Biz bu hafta dokunulmazlıkları bitirmek istiyoruz. Haftaya bir an önce hükümetin kurulup, güvenoyu oylaması takviminin belirlenmesini istiyoruz. Bizim işimiz var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net