AKP'ye yakınlığıyla ve hedef gösteren haberleriyle bilinen Yeni Şafak gazetesinin imam yazarı ve AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, son günlerde AKP gericiliğine ve yandaş idarecilere karşı bildiriler yayınlayan liselilerin isyanı için "çocuk istismarı" dedi. Sol'da yer alan habere göre; gerici yazar, liselilerin siyasi başkaldırısını, Karaman'daki Ensar Vakfı evlerinde yaşanan çocuk tecavüzüyle mukayese etti.

Ankara İmam Hatip Lisesi mezunu Aydın Ünal, bugünkü yazısında "Liselileri sokağa dökme eylemi, neresinden bakarsanız bakın, hiç tartışmasız çocuk istismarıdır" dedi. Liselilerin bildiri yayınlamasına destek verenleri, Ensar Vakfı tecavüzcüsüyle kıyaslayan Ünal, laik ve bilimsel eğitim isteyen liseli öğrencilere nefretini kustu.

İŞTE O YAZI

Gerici yazar Aydın Ünal'ın bugünkü yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Son günlerde liseliler üzerinden oluşturulmaya çalışılan provokasyon da, 'siyaseti reddeden yeni siyasetin' kirli bir tezgahı.

Liselileri sokağa dökme eylemi, neresinden bakarsanız bakın, hiç tartışmasız çocuk istismarıdır.

Liseli çocuklara direniş çağrıları yapmak, kendi beceremediği eylemi ve direnişi ahlaksızca küçük çocuklara yaptırtmaktır.

Bir çocuğu 'elma şekeri'yle kandırıp istismar etmek neyse, Karaman'daki çirkinlik neyse, Doğu-Güneydoğu'da çocukların eline taş verme iğrençliği neyse; manşetle, köşe yazısıyla, kürsü konuşmasıyla çocukları eyleme çağırmak da odur.

1980 öncesinde liseler böyle bir kirli provokasyonun malzemesi yapıldı.

Erdal Eren, Yapı Meslek Lisesi öğrencisiydi. Sokağa çektiler, eline silah verdiler. 1980'de, bir gösteri sırasında, Jandarma Er Zekeriya Önge şehit edildi. Erdal Eren katil zanlısı olarak yakalandı, idama mahkum edildi. Ailesi, Erdal'ın yaşını büyük yazdırdıklarını, kemik testi yapılmasını istedi; askerler kabul etmediler. Erdal Eren Ankara'da idam edildi.

Yapı Meslek Lisesi'nden, Tuzluçayır Lisesi'nden, İncirli Lisesi'nden, Türkiye'nin nice lisesinden çocukları hayatlarının baharında hayatsız bırakan kanlı sapık şimdi bir kez daha iş başında. Berkin çocuğun kanı tatmin etmiyor vampiri artık. Liseleri tahrik ederek yeni kurbanlar arıyor."

Kaynak: Birgun.net