İstanbul Yenikapı’da 15 Temmuz'da düzenlenen miting ile ilgili 'Darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım' diyen Sıla Gencoğlu AKP'nin hedefinde. Yandaş medya tarafından hedef gösterilen ve konserleri İBB tarafından iptal edilen Sıla hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

SILA'YA SUÇ DUYURUSU

Diken'de yer alan habere göre, kişisel Twitter hesabında kendini ‘eski milli tenişçi’ olarak tanıtan Çağrı Dalgalı adlı bir kişi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na Sıla hakkında suç duyurusunda bulundu.

Profilinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını kullanan Dalgalı, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ak Gazete adlı internet sitesinin ‘Şov kızı Sıla’ başlıklı haberini de paylaştı. Haberde, Dalgalı’nın yaptığı suç duyurusundan da bahsediliyor.

‘Şikayette bulunma zaruretim hasıl olmuştur’

Dalgalı’nın başsavcılığa verdiği dilekçede Sıla’nın, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarını işlediği öne sürüldü: “Yaşanan tüm bu olaylar karşısında büyük cesaret örneği sergileyerek olayları bastıran Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin, tüm dünyanın konuştuğu ve övgüyle bahsettiği Yenikapı mitingine‘şov’ diyerek aşağılayan şüpheli hakkında şikayette bulunmak bir vatandaşlık görevi olup, şüpheli hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşı olarak işbu şikayette bulunma zaruretim hasıl olmuştur.”

Kaynak: Birgun.net