Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi Ankara kulislerindeki söylentileri kaleme aldı. Kulislerdeki söylentilere göre üç büyükşehir belediye başkanına 'istifa et' denildi, AKP içinde FETÖ ile bağlantılı 48 milletvekili bulunuyor.

İşte Selvi'nin bugünkü yazısının ilgili bölümü:

"SARI öküzü vermeyecektiniz."

Bu sözü ilk olarak Ergenekon sürecinde duymuştum. Askerlere yönelik operasyonlar derinleşince, ilk başta askerin tutumunun yanlış olduğunu düşünenler söze “Meşhur hikâyeyi bilirsiniz...” diye başlar, kendi cümleleriyle eklemeler, çıkarmalar yaptıktan sonra ağdalı bir dille tekrar anlatır, karşısındakileri inceden inceye süzdükten sonra taşı gediğine koyardı.

“Sarı öküzü vermeyecektiniz.”

Yıllar geçti, devran döndü. Bu kez aynı hikâyeyi AK Partililerin ağzından duymaya başladım... Siyasi rekabet, husumet, intikam ya da samimi duygular ile gerçek bilgiler ışığında illerde eski-yeni milletvekilleri hakkında yapılan ‘FETÖ’cü ihbarları’ nedeniyle. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın tepkisi de bunu gösteriyor. Hele eski Çankırı Milletvekili İdris Şahin gözaltına alındıktan sonra... İdris Şahin’le serbest bırakıldığı gece konuştum. Siyasi rakiplerinin uydurduğu dedikoduların ötesinde bir şey sorulmadığını söyledi.

Daha işin başında olunduğu için AK Partililer, ‘Sarı Öküz’ hikâyesini farklı anlatıyor. Sürecin ilerleyen versiyonlarında nasıl anlatılır, orasını bilemem. “Sarı öküzü vermemeliyiz” diyorlar.

AK Parti kulisleri kaynıyor. Üç büyükşehir belediye başkanına, “İstifa et” denildiği, kabineden iki bakanın ayrılacağı, AK Parti içinde 48 milletvekilinin olduğu söyleniyordu. Hatta bu yönde bir beklenti oluşturulmuştu. Ankara kulislerindeki hava bu sorunun yatıştığı yönünde. Belki münferit istifalar olabilir ama özellikle iki büyükşehir belediye başkanının istifası beklenmiyor.

AK Parti içinde FETÖ’yle bağlantılı 48 milletvekili hesabı ise çok abartılı bulunuyor. Bunun üzerinden 7 Haziran’da ve 1 Kasım’da olmak üzere iki seçim geçti. Fetullah Gülen’in en güçlü olduğu zaman dershaneler savaşını başlatıp, 17-25 Aralık darbe girişiminde bulunduğu dönemdi. AK Parti’den 70-75 milletvekili istifa edecek, böylece hükümet güvenoyu alacak seviyenin altına düşecek diye beklenti içinde olanlar vardı. O zaman Gülen’in talimatına rağmen, 14-15 kişi istifa etmişti. Gülenciler istifa edecek, AK Parti hükümeti düşecek hesabı yapanlar ise hayal kırıklığına uğramıştı.

Kaynak: Birgun.net