AKP MYK toplantısında, bir grup parti yöneticisi, “Meclis Haziran ve Temmuz aylarında çalışmasın. Milletvekilleri Ramazan boyunca bölgelerine gitsin. Meclis’i Ağustos ve Eylül aylarında çalıştıralım ve devam edelim” önerisi getirdi. Bir grup ise tam tersini savunarak, “Meclis Haziran ve Temmuz çalışsın. Ağustos ve Eylül tatile girelim. Ekim ayında Anayasa’yı getirelim” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım kararı Meclis grubuna bıraktı.

Meclis AKP Grup Yönetimi yarın toplanarak, iki alternatifli Meclis’i çalıştırma kararını tartışacak.

ANAYASA TAKVİMİ YENİ YASAMA DÖNEMİNE KALABİLİR

TBMM çalışma takvimi, AKP’nin yeni anayasa ve "yol takvimini" de belirlemiş olacak.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AKP yönetimi içinde partili cumhurbaşkanı formülünün de olduğu; yeni anayasa paketinin Ekim ayında gelmesi önerisini açıklayacak. Teklif kabul görürse Meclis, Haziran ve Temmuz aylarında çalışarak, 1 Ağustos’ta tatile girecek.

AKP yönetiminin açıklayacağı öneri şöyle:

“TBMM Haziran ve Temmuz aylarında çalışsın. 1 Ağustos ve Eylül aylarında tatile girelim. Bu aylarda milletvekilleri partili cumhurbaşkanı formülünü halka anlatsın. Bu şekilde önümüzü daha net görürüz. Ekim ayında da partili cumhurbaşkanı formülünün de olduğu kapsamlı değil ama mini bir paket getirelim.”

MHP’Yİ DE GÖRELİM

Öte yandan AKP'lilere göre; MHP’nin kongre tartışmalarının ve sonucunun ne olacağı da görülmek isteniyor. MHP Genel Başkanının değişmesinin AKP’nin anayasa ile ilgili takviminde önemli olacağı belirtiliyor. MHP’de Devlet Bahçeli ile yola devam edilmesinin AKP’nin özellikle anayasaya destek konusunda önemli rolü olacağı dile getiriliyor.

Yeni Anayasa Paketi’nin Ekim ayından önce TBMM'ye getirilmeme nedenlerinden bir tanesinin MHP’de yaşanan kongre sancısı olduğu da ifade ediliyor.

AK Parti’nin ikinci formülü ise, “Meclis Haziran ve Temmuz’da tatil yapsın, Ağustos ve Eylül aylarında çalışsın ve devam etsin. Yeni anayasa paketi de Ağustos ayında Meclis’e sunulsun” biçiminde oldu.

TBMM, AK Parti Grup Yönetimi her iki formülü de yarın tartışarak, TBMM'nin hangi aylarda çalışacağına karar verecek.

Kaynak: Birgun.net