İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi’nden altın değerinde arazileri satışa çıkarıyor. Defterdarlığın satış listesinde Konak, Güzelbahçe ve 2 adet Menemen’de olmak üzere toplam 36 milyon TL değerinde 4 arazi yer alıyor.

5 DÖNÜMLÜK GÖKDELEN ARAZİSİ

Ege'de Son Söz'den Onur Deniz'in haberine göre, satış listesinde son dönemde gökdelen ve konut yatırımlarının yükseldiği, Alsancak Liman arkası Salhane Bölgesi İmar Planı'nda "merkezi iş alanı" olarak işlenmiş altın değerinde gökdelen arazisini satışa çıkarıyor.

Konak Mersinli Mahallesi’nde mevcut durumu bir bölümü kagir depo olarak kullanılan 5 bin metrekarelik arsa için 23 milyon 262 bin TL tahmini satış bedeli, 2 milyon 326 bin TL geçici teminat bedeli belirlendi. Açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek ihale 30 Haziran saat 16.00’da Konak Milli Emlak Dairesi’nde gerçekleşecek.

GÜZELBAHÇE’DE VİLLA ARAZİSİ

Defterdarlığın satış listesinde ikinci sırada Güzelbahçe’de 7 bin metrekarelik villa arazisi satışa çıkarılıyor. Mevcut durumda zeytinlik ve tarla olarak kullanılan alanın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında kısmen yeşil alan, kısmen imar yolu ve kısmen ayrık nizam 2 katlı konut adası olarak imarı bulunuyor.

Güzelbahçe’de konut alanları, yazlık site ve villa yapılanmalarının olduğu bölgede yer alan arazinin satışı açık teklif usulü ile 29 Haziran saat 11.00’de Balçova Emlak Müdürlüğü’nde gerçekleşecek. Defterdarlık alan için 2 milyon 361 bin TL tahmini satış bedeli ve 708 bin TL geçici teminat bedeli belirledi.

MENEMEN’DE TOPLAM 15 DÖNÜMLÜK İKİ ARAZİ

Arazilerin iki tanesi ise Menemen Ulucak’ta yer alıyor. Yan yana iki birleşik arazi ayrı ayrı ihale ediliyor. Boş arsa durumundaki arazilerin 9 bin 400 metrekarelik bölümüne 6 milyon 110 bin TL tahmini satış bedeli, 1 milyon 527 bin TL geçici teminat bedeli belirlendi. 5 bin 574 metrekarelik bölüm için ise 3 milyon 623 bin TL tahmini satış bedeli, 905 bin TL geçici teminat bedeli istendi.

Arazilerin satışı 27 Haziran saat 09.40–10.00 arasında Karşıyaka Emlak Dairesi’nde gerçekleşecek.

Kaynak: Birgun.net