AKP Genel Merkezi, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, istenilen sonucu alamadıkları için istifalarını istediği Tunceli il ve ilçe örgütleri, toplu olarak istifa etti.

AKP Tunceli İl Başkanı Erken Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, merkez ilçe ve 7 ilçe başkanı ile yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticilerinin, pazartesi günü AKP Genel Merkezine istifa dilekçelerini sundukları öğrenildi. Parti yönetiminin istifaları işleme koyduğu ve yakın zamanda yeniden yapılanma amacıyla yeni bir il başkanı ataması yapacağı öğrenildi.



AKP İl Başkanı Erkan Eroğlu istifaları doğrulayarak, “Yaklaşık iki yıldır AKP Tunceli İl Başkanlığı yapıyorum. Görev sürem içinde Tunceli’ye yararlı olmak için hiçbir ayrımcılığa meydan vermeden, görevimi yaptım. 7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçlerinde bazı ilçe başkanlarımızla birlikte, birçok yöneticimiz de istifa etmişti. Partimizin Tunceli’de yeniden yapılanmasına yol açmak ve genel merkezin daha rahat hareket etmesi için bütün teşkilat olarak; il yönetimi ve il başkanı dahil, merkez ilçe ile birlikte 7 ilçe teşkilatı, kadın ve gençlik kolları istifalarını genel merkeze sundu. Genel merkezimizin Tunceli için yeni bir yapılanmaya gitmesini sağlamak adına bütün arkadaşlarımız istifasını sundu. Bundan sonraki süreci genel merkezimiz belirleyecektir” dedi. ()


Kaynak: Birgun.net