AKP'nin darbe girişiminin ardından başlattığı operasyonları cadı avına dönüştürdüğü eleştiriler, devam ederken, Başbakan Yıldırım 'hata payının' iktidara engel olmayacağını ima etti. Yıldırım, "Hata yapmayacağız diye, hiçbir şey yapmayacağımızı kimse bizden beklemesin" ifadelerini kullandı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da ‘cadı avı’ söyleminin ‘FETÖ’ye destek’ anlamına geldiğini savunarak “Cadı avı başladı diye avı mı bırakacağız?" diye meydan okumuştu.

Hata öngörüyoruz
Ankara Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen AKP Gençlik Kolları Gelişim Kampı'nda konuşan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamudaki tasfiyelere dair sarf ettiği "Kurunun yanında yaş da yanıyor" sözlerine atıfta bulundu. Yıldırım, "Yaş ile kuru bir arada yanmayacak. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Bütün bunları söyledik. Buna rağmen hataların olabileceğini de öngörüyoruz. Ancak, 'Hata yapmayacağız' diye, hiçbir şey yapmayacağımızı kimse bizden beklemesin" dedi.

Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var
"15 Temmuz asla unutulmayacak, asla unutturulmayacaktır" diyen Başbakan, 'ikinci darbe planlanıyor' iddialarına ise şu yanıtı verdi; Bugünlerde sürekli olarak, 'İkinci darbe yapılacak', 'Daha bitmedi', 'Yeniden geleceğiz' deniyor. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunlar, bu alçak FETÖ terör örgütünün tezviratlarıdır. Topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik oluşturmak için tezgâhladıkları kara kampanyalardır. Milletimiz asla buna itibar etmesin ama rehavet de yok. Gece gündüz de her şeye hazır olacağız. Bu gençlikle hazır olacağız, AK Parti gençliği ile hazır olacağız, sizlerle hazır olacağız."

Erdoğan'a da pay çıkaran Yıldırım, "Bu darbeyi tezgâhlayan hainler zannettiler ki bu vatan evlatlarını korkutacak... Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin korkacağını, darbe sesi duyunca şapkasını alıp kaçacağını zannettiler. Ama onlar bilemedi ki darbeyi görünce şapkasını alıp giden değil, darbeye darbe vuran, bu milletin önünde şapkasını çıkaran yöneticiler vardı" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net