AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, partideki kongre kararını yorumladı. Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında büyük kavgalar yaşanmadığını, ancak fikir ayrılıklarının olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'da katıldığı hafızlık töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP'deki değişim kararının sorulması üzerine konuşan Özdağ, AKP'nin kuruluşundan bu yana birçok sıkıntılı zaman atlattığını söyleyerek, "Başbakan 20 aydır görevdeydi. 22 Mayıs'ta kongre kararı aldık. Kendisi karar verdi. Parti içinde kalacak. Ebedi davalar fani şahıslar üzerine bina edilmez. Şahıslar öncülük, liderlik yaparlar, insanların nefesleri sayılıdır. Yapmış oldukları hizmetler hakkında tarihçiler, siyaset bilimciler hüküm verirler. Ahmet Davutoğlu'nun 20 aylık başbakanlığı ile ilgili tarihçiler değerlendirmeler yapacaktır. Önümüze bakmamız gerekiyor. Dünün sabahı dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir sabah yeni şeyler söylemek lazım. Eğer birlik ve beraberliğimize zarar verirsek Türkiye bizi affetmez. Anı değerlendirmek ve hizmet etmekle görevliyiz. AK Parti'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu parti bu badireleri atlatacaktır" dedi.

'FİKİR AYRILIKLARI OLDU'
Değişim kararının başkanlık sistemi tartışmaları ile alakalı olup olmadığının sorulması üzerine Özdağ şunları söyledi:

"Bu gömlek dar geliyor. Bu sistemin değişmesi gerekiyor. Geçmişte İnönü ve Atatürk birlikte savaştı, ardından biri cumhurbaşkanı diğeri başbakan oldu. Çok ciddi kavgalar yaşadılar. Bu dönem içinde böyle kavgalar yok, fikir ayrılıkları oldu. İslam, zaten fikirde birlik istemez, itikatta birlik ister. Atatürk-İnönü kavgasında Atatürk küs gitti, görüşmek istemedi. Celal Bayar ile Menderes'in aynı şekilde mücadele ettiğini biliyoruz. Eğer bir didişmeye sebebiyet veren sistem varsa bu sistemin değişmesi gerekiyor. Türkiye'ye başkanlığın gelmesi icap ediyor. Türkiye zaten başkanlığa doğru gidiyor. Bunu başarmak mecburiyetindeyiz. Hedefimiz başkanlık sistemini getirmektir. Anayasa değişiklik teklifimizi meclise sunuyoruz. Yazım aşamasında, daha sonra anayasa komisyonunda göndereceğiz. Büyük bir ihtimalle topyekün geçer. Ardından da genel kurula gelir. Burada CHP, MHP milletvekillerinin sağduyusuna güveniyorum. Er ya da geç Türkiye başkanlık sistemi ile tanışacaktır."

DEMİRTAŞ'A PİNOKYO BENZETMESİ
HDP'lileri de eleştiren Özdağ, HDP'nin bir proje olduğunu savundu. Özdağ, "Selahattin Demirtaş bir projedir. 7 Haziran öncesi ona 'Robin Hood' diyorlardı. Kendisi zaman zaman Selahaddin Eyyübiliğe özendi. Demirtaş olsa olsa Pinokyo olur. Başka bir şey olamaz. Pinokyolar ancak ve ancak PKK'nın marşlarını söylerler. Türkiye'nin bütününe, tarihine, geleceğine ihanet ediyorlar. İhanet cezasız kalmaz. Dokunulmazlıkları kalkacak. Şimdi de Pinokyo kıvırıyor. Kıvırma. Git mahkemeye, suçsuzsan gel değilsen git cezaevine. CHP ve MHP'ye büyük görev düşüyor. CHP'nin içinde HDP aşıkları, PKK aşıkları var. İnşallah yerli ve milli solcular gereğini yaparlar" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net