BURCU CANSU [email protected]

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde, “terör örgütü propagandası” yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, ancak kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verilen üç kamu emekçisinin devlet memurluğundan çıkartılması istendi.

Üniversitenin Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı personeli Deniz Sağlamtaş, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı'ndan Cem Şapak, Öğrenci İşleri'nden Mehmet Uz hakkında, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından katıldıkları iddia edilen bir eylemden dolayı "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla kovuşturma başlatıldı.

Cem Şapak'ın "Şehitler ölmez" anonsundan sonra alkışladığı, Mehmet Uz'un "İnsanlık uyandı" sloganı attığı, eylemde "gerilla marşı" söylendiği iddialarıyla yürütülen soruşturma, takipsizlikle sonuçlandı. 1 Aralık 2015 tarihinde, "kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığı" yönünde karar verilmiş olmasına karşın yönetim, üç üniversite çalışanı hakkında Şubat ayında disiplin soruşturması başlattı.

KARAR 31 MART'TA
Devlet memurluğundan çıkarılmaları istenen üç üniversite çalışanına şu suçlamalar yöneltildi:
"İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, kamu hizmetlerinin yürütülmesini engellemek, iş yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek ve yardımda bulunmak."

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "kovuşturma yapılmasına yer olmadığı" kararına karşın üç kamu çalışanının memurluktan çıkarılması istemiyle YÖK Yüksek Disiplin Kurulu'na yapılan başvuru, 31 Mart günü görüşülecek.

Kaynak: Birgun.net