Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Mersin BB tarafından hazırlanan 1/50 binlik çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'nin işaretlenmemesi için 30 bin imza topladı.

'da yer alan habere göre, Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımına karşı çıkan yaşam savunucuları, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısıyla 1/50 binlik çevre düzeni planında tesisin işaretlenmemesi için yetkililere çağrıda bulundu. Toplanan 30 bin imzayı gösteren derneğin 2'nci başkanı Kenan Hoplar, şunları söyledi:

"Santralin çok büyük ve geri dönülemez bir çevre kirliliği, risk ve toplumsal maliyetler yaratacağı, Akkuyu bölgesinin dünyanın imha edemediği ve sürekli radyasyon kirliliği yaratan nükleer atık deposu olacağı, ekolojik dengeyi bozacağı, bölgemizin tarımına ve turizmine çok büyük darbe vuracağı, havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirleteceği ve sağlığımızı bozacağı bilinmektedir. Santral, Akkuyu bölgesinde uluslararası sözleşmelerle korunan Akdeniz Foklarının yaşam alanlarına da zarar verecektir."

'HALK İSTEMİYOR'

Mersin halkının santrale karşı olduğunu ve 30 bin imzanın toplandığını kaydeden Hoplar, şöyle devam etti: "Çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'nin işaretlenmemesi için bir ayda 30 bin imza toplanmıştır. Mersin Kent Konseyi tarafından yapılan ankette, halkın yüzde 86'sının santrale karşı olduğu ispatlanmıştır. Halkın karşı olduğu bir yatırımın projesini belediye başkanları, belediye meclis üyeleri onaylayamaz. Planda santrali işaretlemeyiniz. Tarihe kara leke olarak adınızın geçmeyeceğini bekliyor, sizleri vicdani ve insani sorumluluğa davet ediyoruz." (

Kaynak: Birgun.net