Eski CHP milletvekili olan halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, Gülen'le görüştüğünü iddia eden Sabah yazarı Mahmut Övür’e yanıt verdi.

“Daha düne kadar ‘Hoca efendi diyerek' yere göğe koyamayanlar, ‘Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar' kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar" diyen Akkiraz, Sözcü'ye şu açıklamaları yaptı:

"Hayatım boyunca hep bu tip yapılanmalarla mücadele ettim. Meclis konuşmalarımda dahi Alevi, Atatürkçü, solcu gençlerin işsiz bırakıldığını, aç bırakıldığını, kamunun yaptığı sınavlarda dışarıda bırakıldıklarını söyledim, eleştirdim. Hükümeti hep uyardık yıllardır. Bir gün koynunuzda beslediğiniz yılan sizi de zehirleyecek diye. Hayatım boyunca Amerika'ya bir kez konser için gittim ve New York üzerinden dönüş yaptım.

Hayatımda ne Abant toplantılarına, ne Türkçe Olimpiyatlarına gitmedim. Onların televizyon kanallarına konuk olarak bile katılmadım. Benim hiçbir zaman başka ışık aramadım. Benim ışığım Hz. Muhammed, Hz. Ali ve Atatürk'tür. Benim yolum Cumhuriyetin ve kurucu değerlerin yoludur. Kabataş benzeri yalanlarlar üretiyorlar.

Kendi ayıplarını böylece örtmeye çalışıyorlar. Daha düne kadar ‘Hoca efendi diyerek' yere göğe koyamayanlar, ‘Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar' kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar.

Tüm hukuki yolları kullanacağım. Bizi bilen bilir. Biz kendimizi biliriz. Kendi kimliklerini, inançlarını kiraya verenler, kıblelerini şaşıranlar, Allah'ın verdiği beynini başkalarına kiraya verenler, dinden çıkanlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler hadlerini bilecekler. Ayıplarını bizim üzerimizden kapatmaya çalışmasınlar.

Kaynak: Birgun.net