Akhisar Haziran Meclisi üyesi Serdar Yazgan 20 Ağustos sabahı geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti.

Devrimci Yol'da başlayan mücadelesini Haziran sokaklarına taşıyan, Devrimci Gençler'in Serdar abisi, bugün dostları ve yol arkadaşları tarafından uğurlandı. 17 yaşında bir demirci çırağıyken ETÜS'te tanıştığı 40 yıllık devrimci mücadelesine sayısız güzel insan ve anı sığdırdı.

Akhisar'da Devrimci Mücadele
1975 yılında mühendislik öğrencisi Kerim Yaman'ın öldürülmesinin ardından Akhisar'da devrimci mücadele başlamıştı. Devrimcilerin kurduğu AKDER, o dönemde birçok kez polis baskınına maruz kaldı ve bunun sonucunda Akhisar'daki devrimciler faaliyetlerine ETÜS(Ege Tütün Üreticileri Sendikası)'te devam etti. Ardından Akhisar'da devrimci mücadele; tütün işçilerinin yükselen mücadelesi ve Dev-Genç'in örgütlenmesiyle yükselmeye başladı. Sonrasında Dev-Gençliler faaliyetlerini Akhisar Halkevi'nin merkezi konumu dolayısıyla ve zamane Halkevi'nin halka zarar veren faaliyetlerde bulunması sebebiyle Akhisar Halkevi'nde sürdürdü.

Devrimcilerin Akhisar'da faşist baskıyı kırması ve Ülkü Ocakları'nı kapatmasının ardından Serdar Yazgan'nın gözükaralığı, inancı ve azmi onu faşistlerin hedefi haline getirmişti. Akabinde faşistler tarafından pusuya düşürülen Yazgan, arkasından ateş edilen kurşunun boynuna isabet etmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede öldüğü zannedilip morga sevkedilen Yazgan, yol arkadaşlarının ısrarı sonucunda morgdan çıkarıldı. Akhisar'daki hastanede gerekli tedavi imkanları bulunmadığından arkadaşları Ali Burkay, Mustafa Kayabaş, Recep Dik ve Mehmet Emin Artaç tarafından Ege Hastanesi'ne getirildi. Gördüğü tedaviye rağmen omuriliğindeki kurşun sebebiyle uzun bir süre felç kaldı. İyileştikten sonra 1979 yılında Tekel'e işçi olarak girdi ve 12 Eylül'den sonra özlük hakları bile verilmeden işten atıldı. 1993 yılında mahkeme kararıyla haklarını geri kazanan Serdar Yazgan 2002 yılında Tekel'den emekli oldu. Bu süre zarfında mücadelesinden kopmayan Serdar Yazgan, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde verdiği mücadelesini Haziran meclislerinde de sürdürdü.

Adının geçtiği sohbetlerde, iyi niyetinin, güler yüzünün ve samimiyetinin eksik olmadığı defalarca vurgulanan Serdar abinin devrimci mücadelesi Devrimci Gençler'e örnek olacaktır.

Kaynak: Birgun.net