Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “#WeLoveErdogan” başlıklı “hashtag”in Twitter tarafından kaldırılmasına tepki gösterdi.

24 TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Akdoğan, “Twitter’da #WeLoveErdogan, bu kısa sürede en çok konuşulan konu oldu fakat enteresan bir şekilde Twitter bunu engelledi, hangi saikle yaptığı belli değil ama buna ne diyorsunuz?” sorusu üzerine yapılanı “ikiyüzlülük” olarak nitelendirdi.

‘Çifte standart’

“Erdoğan’ı seviyoruz lafı neden seni çıldırtıyor? Bu soruya cevap bulmak lazım, ne oldu da bunu sansür uyguluyorsun?” diye soran Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küresel düzeyde bir aktör olarak öne çıkmasının Türkiye düşmanlarını rahatsız ettiğini söyledi.

“Twitter’ın yaptığı sansürcü yaklaşımın doğru olmadığını” belirten Akdoğan, “Bunlar çifte standarttır, ikiyüzlülüktür, bu sahte demokratlığa son vermeleri lazım. Sahte hesaplar üzerinden hakaret edildiğinde hedef gösterildiğinde müdahale etmiyorsun ama sevgi gösterisinde müdahale ediyorsun, bunun izahı yoktur” dedi.

Bozdağ: Küresel operasyonunun yansıması

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Twitter yetkililerine ben soruyorum; kim talimat verdi, ‘#WeLoveErdogan’ ‘hashtag’ını kaldırdınız? Bir ülke mi, bir kişi mi, bir terör örgütü mü veya başka biri mi talimat verdi? Merak ediyorum, özgürlük ilkeleri içerisinde ‘#WeLoveErdogan’ mesajını kullanmak, yaymak Twitter ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı?

“İnsanların birine dair sevgisini ifade etmesi nasıl Twitter’ı rahatsız ediyor? Onun için bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen küresel operasyonunun bir yansımasıdır diye düşünüyorum.” (Kaynak: imc)

Kaynak: Birgun.net