Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, JW Marriott Otel'de düzenlenen ‘Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) 2016 Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin yeni kurumlar ile insani, kültürel, kamu diplomasisi konusunda yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Sığınmacılar konusunda Avrupa Birliği'ne tepki gösteren Akdoğan, "Türkiye'ye akıl veriyorlar. Daha üç kuruş para vermeden dilleri çözüldü konuşuyorlar" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Akdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

‘TÜRKİYE ENAYİ Mİ?'

Türkiye'ye dönüp 'aman bu göçmenleri geçirmeyin' demenin tutarlı bir tarafı var mı? Bir taraftan diyorlar ki 'sınırlarınızı açın herkesi alın', öbür taraftan da diyorlar ki 'sınırları kapatın kimseyi geçirmeyin.' Sınırları açıp herkesi alacağız, sınırları kapatıp kimseyi geçirmeyeceğiz. Türkiye enayi mi? Dünyanın akıllısı sizsiniz, Türkiye de ne kadar yük varsa çekecek.

‘ÜÇ KURUŞ PARA VERMEDEN DİLLERİ ÇÖZÜLDÜ'

Türkiye'ye akıl veriyorlar. Daha üç kuruş para vermeden dilleri çözüldü konuşuyorlar. 'Aman bunları alın bu insanlığın gereğidir vicdanlı olmanın gereğidir.' Peki, vicdan sadece bizde mi var? Vicdanlı ve insan olmak sadece bizim üzerimize mi yükümlülük, sizin böyle bir sorumluluğunuz yok mu? Siz niye almıyorsunuz, ne yapıyorsunuz?

Kaynak: Birgun.net