Antalya'nın Kaş ilçesinden Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeye çalışan 40 sığınmacının içinde bulunduğu tekne alabora olup, battı.

Sığınmacıların bir bölümü balıkçılar ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, 2 çocuğun cansız bedeni bulundu, kayıp olanlan için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Yunanistan'ın "www.enikos.gr" internet sitesinin haberine göre, bugün saat 04.00 sıralarında Yunan balıkçılar, Antalya'nın Kaş İlçesi karşısındaki Meis Adası yakınlarında suda sığınmacılar olduğunu farkedince durumu Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Yunan ekiplerinin de gelmesiyle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların bir bölümü kurtarıldı. İki kız çocuğunun ise sudan cansız bedeni çıkartıldı. Antalya'nın Kaş ilçesi sahilinden denize açıldıkları belirtilen sığınmacıların ifadelerinden, alabora olarak batan teknede 40 kişi oldukları kaydedildi. Kurtarılan sığınmacılar hastaneye kaldırılırken, Yunan Sahil Güvenlik botlarının kayıp olan diğer sığınmacıları arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.()

Kaynak: Birgun.net