FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan operasyonlarda sadece birkaç eski dekan ile akademik ve idari personelin gözaltına alındığı belirtilerek, "Yapılan haberlerde tüm eski dekanların gözaltına alınmış algısının yaratılması son derece üzücüdür." denildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın-yayın organlarında FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Üniversitede gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin yer aldığı haberlerin yayınlandığı kaydedildi.

Üniversitede yapılan operasyonlar kapsamında sadece birkaç eski dekanile akademik ve idari personelden gözaltına almalar olduğu, konuyla ilgili soruşturma sürecinin de devam ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"(Akdeniz Üniversitesi'ne FETÖ/PDY operasyonu: 150 gözaltı) şeklinde başlıklarla gündeme getirilen haberler, 'operasyonlar kapsamında aralarında 19Temmuz'da YÖK tarafından istifaları istenen eski dekanların da bulunduğu 150 kişi gözaltına alındı' şeklinde verilmiştir. Haber içeriklerinde eski dekan isimlerinin tek tek verilerek yer alması sanki tüm eski dekanların göz altına alındığı algısını doğurmaktadır.

Yapılan haberlerde tüm eski dekanların gözaltınaalınmış algısının yaratılması son derece üzücüdür. Akademisyenlerimizin itibarının korunması için çok hassas olan bu tarz konuları kaleme alırken siz değerli basın mensuplarının daha duyarlı davranmasını dileriz." ()

Kaynak: Birgun.net