UĞUR ŞAHİN

Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Senem Doyduk ile aynı üniversitede çalışan Araştırma Görevlisi Emre Demirtaş geçen günlerde gözaltına alındı. Sakarya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde hem bölüm başkan yardımcılığı, hem de rektör danışmanlığı yapan Doyduk ile aynı üniversitede araştırma görevlisi olan Demirtaş’ın gözaltına alınma sebebi, savcılık kısıtlaması olduğu için öğrenilemiyor. Doyduk ile Demirtaş, avukatlarıyla görüştürülmüyor. Akademisyenlerin gözaltına alınmasına karşı ise, arkadaşları Dumlupınar Polis Merkezi önünde nöbet tutuyor. Dün de Yıldız Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Serhat Ulubay annesiyle birlikte, Polis Merkezi’nin önünde nöbet tutanların ihtiyaçları için alışveriş yaptığı esnasında gözaltına alındı.

Mimarlar Meclisi üyesi olan ve yoksul mahallerdeki çalışmalarıyla bilinen Doyduk, gözaltına alındığı tarihten itibaren, Dumlupınar Polis Merkezi'nde ifade için bekletiliyor. Araştırma görevlisi Emre Demirtaş ise, 24 Eylül’ün gecesinde, saat 01.00’da, evinden en mutlu gününde gözaltına alındı. Çünkü o günün sabahında, Demirtaş’ın düğünü olacaktı.

Polis Merkezi’nin önünde bekleyenlerden Olcay Abalay BirGün’e konuştu. Abalay, “Savcının gözaltı gerekçisinin gizli kalması yönünde talebi varmış. Bir yandan da polis tarafından tehdit ediliyoruz. Gitmezseniz sizi de gözaltına alırız diyorlar. Serhat Ulubay’da annesiyle birlikte polis merkezinin önüne gelmişti. Burada bekleyenlerin ihtiyaçları için Alışveriş Merkezine gidiyorlar, orada da Serhat Hoca’yı gözaltına almışlar” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net