SERBAY MANSUROĞLU
[email protected]

Doğuş Üniversitesi, akademisyenler bildirisine imza atan öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu’nun işine son verdi. Üniversitenin disiplin kurulunun işe son verme gerekçesi ise ilginç. İmza verilen metin, “ideolojik amaçlı bildiri’ olarak değerlendirildi. Bu kapsamda öğretim üyesinin işine devlet memurları kanunundaki ilgili maddeler örnek gösterildi.

Öğretim üyesi sıfatıyla imzaladığınız…’

Üniversite yönetimi, 27 Nisan tarihinde disiplin kurulunda görüşülen durumu şu ifadelerle tebliğ etti:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Güneydoğu’da teröre karşı sürdürdüğü mücadeleyi “katliam”, “kasıtlı ve planlı kıyım” ve bilinçli sürgün olarak nitelendirilen bildiriyi Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi sıfatıyla imzaladığınız iddiasının ikrarınızla da sabit olduğuna; işlemiş olduğunuz bu fiilin 657 sayılı devlet memurları kanunu.. bendinde “ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini…dağıtmak” şeklinde tanımlanan ve “devlet memurluğundan çıkarma cezası” ile karşılanan disiplin suçunu bütün unsurlarıyla oluşturduğuna… sözleşmenizin feshi şeklinde uygulanmasına karar verilmiştir.

Hem işine son verdiler hem başarılar dilediler

Rektör Prof. Dr. Abdullah Dinçkol ve mütevelli heyeti başkanı Doç. Dr. Ahmet Alkan Çelik imzalı tebliğde Prof. Dr. Değirmencioğlu’na sözleşmesinden kaynaklanan ücretinin yatırılacağı belirtildi ve “bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar dileriz” denildi.

Kaynak: Birgun.net