Gülen Cemaati’ne dönük soruşturma kapsamında 19 Ağustos’ta gözaltına alınan akademisyen ve Eğitim Sen üyesi Taylan Eren Yenilmez, serbest bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen Cemaati’ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi, Taylan Eren Yenilmez serbest bırakıldı.

Eğitim-Sen 6 No’lu İstanbul Şubesi, Twitter üzerinden akademisyen Yenilmez’in serbest bırakıldığını duyurdu.

Hukuksuz biçimde gözaltına alınan Taylan serbest. Hepimizin gözü aydın #TaylanErenYenilmezSerbestBirakilsinpic.twitter.com/xXt8hnigDz

— Egitim Sen İst 6 (@EgitimSenst6) 1 Eylül 2016

Ne olmuştu?

20 Temmuz’da İstanbul Üniversitesi’nde 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış, 25 Temmuz’da da 31 öğretim üyesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınmıştı. İki profesör de tutuklanmıştı.

19 Ağustos’ta da 62 akademisyen hakkında gözaltına kararı verilmişti.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi Taylan Eren Yenilmez de 19 Ağustos sabahı evine yapılan baskında gözaltına alınmıştı.

Baskında, Yenilmez’in evindeki bilgisayarına, tabletine ve telefonuna el konulmuştu.

Eğitim Sen, #TaylanErenYenilmezSerbestBirakilsin etiketiyle sosyal medyada akademisyenin serbest bırakılması talebiyle kampanya başlatarak, “Taylan, Eğitim-Sen üyesidir. Dünya görüşü açıktır ve FETÖ ile taban tabana zıttır. FETÖ üyeliği iddiası hakarettir ve kabul edilemez” demişti.

Yenilmez için de change.org üzerinden serbest bırakılması için imza kampanyası başlatılmıştı.

Kaynak: Birgun.net