Aile sağlığı personeli içinde FETÖ'cü olup olmadığını belirlemek amacıyla tüm personelin yanıtlaması için 5 maddelik bir anket formu hazırlandı. Çalışanlardan anketi 'ivedilikle' doldurup kapalı zarfla teslim etmeleri isteniyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen cemaatine yönelik operasyonlar devam ederken, Sağlık Bakanlığı'ndan da personeline yönelik bir hamle geldi.

Personel içinde FETÖ ile ilgili olanların belirlenmesi gerekçesiyle aile sağlığı merkezlerine gönderilen yazıyla, çalışanların 5 soruya yanıt vermesi istendi.
Söz konusu formda, çalışanlara "Bank Asya'ya para yatırıp yatırmadığı, FETÖ okullarında okuyup okumadığı, Zaman, Sızıntı gibi gazete veya dergilere abone olup olmadığı, çalıştığı kurumda bildiği FETÖ'cü olup olmadığı" gibi sorular yöneltiliyor. Ayrıca personelin yurt dışına çıktığı tarihleri ve çıkış amaçlarını da belirtmeleri isteniyor.

Formun üst yazısında, ekteki belgenin tüm aile hekimleri, aile sağlığı elemanları ve personel tarafından 'ivedilikle' doldurulması gerektiği belirtiliyor ve kimsenin göremeyeceği şekilde kapalı zarf içinde kaymakamlığa iletilmesi hususunun altı özellikle çiziliyor.

Şu ana kadar 76 bin kişi uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, son yaptığı açıklamada darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan kamu çalışanı sayısını 76 bin olarak duyurmuştu. İçişleri verilerine göre, 5 bin 171 kişi gözaltında, 16 bin 899 kişi tutuklandı.

Kaynak: Birgun.net