Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan büyük operasyon başladı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, aralarında eski Aile Bakanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Nuraydın Arıkan ile Gaziantep Gaziantep’in il müdürünün de bulunduğu 10 müdür “başka bir göreve atanmak üzere” 3’lü kararnameyle görevlerinden alındılar. Arıkan’ın, FETÖ’den dolayı açığa alındığı da bildirildi.

Aile Bakanlığı'nda, görevden alınan isimler şöyle:

Bakanlık Müşaviri Nuraydın Arıkan, Bakanlık Müşaviri Feride Yazır, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Karameşe, Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Ağdaş.

Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal ile aynı bakanlığın Iğdır İl Müdürü Hüseyin Eraslan, Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih Gündüz de ‘başka bir göreve atanmak üzere' görevden alınan bürokratlar arasında yer aldılar.

Kaynak: Birgun.net