Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda, sözleşmeli personel olmak için başvuru yapanlara mülakatta “Dün hangi kandili kutladık? Sakal okutma nedir?” gibi sorular yöneltildi. Adayların Erdoğan’a mesafesini ölçen sorular da dikkat çekti. Sorular arasında "Cumhurbaşkanımızın cemaate karşı tutumunu beğeniyor musun?", "‘Dünya 5’ten büyük’ kimin sözü?" gibi ifadeler de yer aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında sözleşmeli personel alımı için il müdürlüklerinde yapılan mülakatlarda adaylar, kendilerine sorulan soruları sosyal medyada kurdukları ASDEP Türkiye adlı grupta paylaştı. Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, mülakata giden çoğu aday sonuçların geç açıklanmasından şikayetçi olurken, mülakatta sorulduğu iddia edilen sorular ve paylaşımlar şöyle:

"2'nci 3'ncü çocuğu düşünüyor musun?", "Cemaate karşı Cumhurbaşkanımızın tutumunu beğeniyor musun?", "Başkanlık sistemi ülkemiz için iyi olur mu?", "Sakal okutma nedir", "Türkiye’nin Suriye politikası doğru buluyor musunuz?", "Herhangi bir partiye üye misin?", "'Dünya 5’ten büyük' kimin sözü?"

www.asdep.com sitesinde mülakatın neler paylaşıldığına ilişkin olarak ise şu bilgiler yer aldı: “Kendimi tanıttım. Başka illere de başvuru yapıp yapmadığımı sordular. Siyasetle ilgilenip ilgilenmediğimi sordular. Dün hangi kandili kutladık diye sordular. Şu an gündemdeki en büyük sorunumuz nedir dediler. Müracaatçının etnisitesi senin için önemli midir? 'Dünya 5’ten büyüktür' kimin sözü? 'Dünya 5’ten büyüktür' sözündeki '5' hangi ülkeleri temsil ediyor?”

Kaynak: Birgun.net