Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Antep'te çobanlık yapan S.D.'nin Suriyeli bir ailenin 9 aylık bebeğine tecavüz etmesi olayı ile ilgili olarak, "Bu iğrenç olay, toplumumuzun tüm fertleri ile birlikte bir anne olarak şahsımın da vicdanında büyük bir infial yaratmıştır. Yavrumuz ile ailesi, devletin koruma şemsiyesi altına alınmıştır. Aileye yönelik gerekli psikososyal destek faaliyetleri bakanlığımızca yapılmaktadır. İnsanlık dışı bu suçun failinin adalet önünde en kısa sürede en ağır şekilde cezalandırılmasının sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

Antep'te 9 aylık bebeğe tecavüz!

Antep'te tecavüz zanlısına jet tutuklama

Tecavüz skandalını duyuran BirGün muhabirine ölüm tehdidi

Yaşanan olayla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklamada bulunan Bakan Kaya, "Dün Gaziantep ilimizde Suriyeli misafirimiz olan bir ailenin bebeğine yönelik insanlık dışı istismar vakası yaşanmıştır. Bu iğrenç olay, toplumumuzun tüm fertleri ile birlikte bir anne olarak şahsımın da vicdanında büyük bir infial yaratmıştır." dedi.

Kaya, bebek ve ailesinin devlet koruması altına alındığını ve aileye yönelik psikososyal destek başlatıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yavrumuz ve ailesi, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eliyle devletin koruma şemsiyesi altına alınmıştır. Aileye yönelik gerekli psikososyal destek faaliyetleri bakanlığımızca yapılmaktadır. Şahıs yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. İnsanlık dışı bu suçun failinin adalet önünde en kısa sürede en ağır şekilde cezalandırılmasının sonuna kadar takipçisi olacağız."

Antep'in İslahiye ilçesinde Suriyeli ailenin 9 aylık kız bebeğine tecavüzde bulunulmuş, olay BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberiyle Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Kaynak: Birgun.net