Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve "2911 sayılı yasaya muhalefet" suçlamalarıyla, 7 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türk hakkında hazırlanan 44 sayfalık iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

GİZLİ TANIK İFADESİ
Soruşturma kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda "Mercek" adlı gizli tanığın ifadelerine yer verilen iddianamede, şöyle denildi:

"Gizli tanık Mercek ifadesinde, 'KCK Türkiye meclisi yürütme sözcülerinden Ünal Ahmet Çelenk 2008'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya havaalanına giden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i yoldayken geri çağırdı. Ziyaret sırasında kentte kepenklerin kapalı olması, çöplerin toplanmaması ve öğrenci servislerinin çalışmaması için Çelenk talimat verdi. Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekillerinin Türkiye'deki ortamı germek ve bağlı kitleyi canlı tutmak için TBMM'de Kürtçe konuşma ve oturum düzenlemesi talimatı Ahmet Türk'e ve Selahattin Demirtaş'a verildi. Bu talimatı verenler içerisinde Çelenk isimli kişi de vardı. Yakalanana kadar da bu görevini sürdürmüştür' dedi."

İddianamede, Türk hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve "2911 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından 7 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Haber.sol.org.tr