Eski özel harekat polisi Yahya Kemal Gezer ile Uğur Adıyaman arasında ortaya çıkan telefon mesajlaşmaları Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırının saatler öncesinde planlandığını ortaya koydu.

İkili arasındaki mesajlaşmalarda Hakan'ın CNN Türk'ten çıkışı beklenirken, Gezer, mesajlarında Adıyaman'a talimat veriyor.
Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, geçen yıl 30 Eylül'de CNN Türk'teki ‘Tarafsız Bölge' programından sonra şoförünün kullandığı ve korumasının da bulunduğu otomobiliyle evine gitmek üzere ayrılmış, Nişantaşı'ndaki evinin önüne geldiğinde dört kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan'ın vücudunda kırıklar oluştuğu ortaya çıkmıştı.
Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, saldırıya ilişkin İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada Ahmet Hakan'ın avukatları Turgut Kazan, Aslı Kazan Gilmore ve Serdar Laçin tarafından mahkemeye sunulan mesajlaşmalara ait inceleme raporlarının CD'sinde eski özel harekat polisi Gezer ile Adıyaman'ın saldırıyı nasıl organize ettiğine ilişkin birbirlerine attıkları mesajlar yer alıyor.

Gezer ile saldırganlardan Uğur Adıyaman arasında Hakan'a yapılan saldırıdan bir kaç saat önce şu mesajlaşmalar geçiyor:
— Uğur (18.22): "Haber veririm abi"

— Yahya Kemal(18.22): "Ok"
— Uğur(20.43): "Abi program bitince yazar mısın? Şarj yetmiyor"
— Yahya Kemal(20.43): "Ok"
— Yahya Kemal(20.54): "Bitti"
— Yahya Kemal(20.54): "Dikkatli ol"
— Yahya Kemal(20.55): "Etrafı kolaçan et"
— Uğur(20.55): "Devam ediyor abi"
— Uğur (20.55): "Ettik abi"
— Yahya Kemal(20.55): "Yok şimdi bitti"
— Uğur (20.55): "2 Taraflı"
— Yahya Kemal(20.55): "Yaklaştığınızda tedbirli olabilir"
— Yahya Kemal(20.55): "Öyle anladım"
— Yahya Kemal(20.56): "İyi bakın etrafa"
— Uğur(20.55): "Tmm abi"

Avukatlar, söz konusu mesaj kayıtlarına ait inceleme raporlarına dayanarak mahkemeye sundukları dilekçelerinde Gezer liderliğindeki örgütün müvekkilleri Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı organize ettiğini belirtti.

GEZER'İN SİLDİĞİ MESAJLARI EMNİYET KURTARDI
Ahmet Hakan'ın CNN Türk kanalından çıkışını bekleyen Adıyaman ile Gezer arasında darp olayından birkaç saat önce Viber uygulamasıyla yapılan mesajlaşmalar, Gezer tarafından silinirken, polisin söz konusu mesajlaşmaları kurtardığı ortaya çıktı.

AVUKATLAR: SALDIRIYI YAHYA KEMAL GEZER LİDERLİĞİNDEKİ ÖRGÜT ORGANİZE ETTİ
Avukatlar mesajlaşmalarla ilgili dilekçelerinde ayrıca şu ifadelere yer verdi:
"Uğur Adıyaman'ın telefonundaki web geçmişine baktığımızda 30 Eylül 2015 20.01'de ve 20.50'de, cep telefonundan müvekkilimizin program yaptığı CNN Türk kanalının izlendiği anlaşılıyor. Böylece, darp eylemi öncesinde, müvekkilimizin çıkış saatini anlamak için cep telefonundan CNN Türk kanalını izleyen Uğur'un, şarjının azalması nedeniyle Yahya Kemal'den programın bitişini haber vermesini istediği, Yahya Kemal'in tamam dediği ve programın bitişiyle ilgili bilgi verdiği, ayrıca "dikkatli ol", "etrafı kolaçan et", "yaklaştığınızda tedbirli olabilir", "iyi bakın etrafa" diyerek tekrar tekrar uyarıda bulunduğu apaçık anlaşılıyor.
Böylece müvekkilimizin maruz kaldığı suçun, Yahya Kemal liderliğinde örgütlü bir eylem olduğu ortaya çıkıyor. Yine Yahya Kemal, Uğur ve Fuat'ın önceki tarihlerdeki çeşitli yazışmaları, gönderdikleri ve aldıkları resimlerdeki silahlar ve tarihi eserler, suç örgütünün uzun bir süredir faaliyette olduğunu işaret etmektedir."

Avukatlar dilekçelerinde diğer sanıklara ait dosyada bulunmayan telefon inceleme tutanaklarının düzenlenip düzenlenmediğinin emniyete sorulmasını talep ederken, Adli Bilişim Amirliği'nin dosyadaki tutanaklarına göre, tüm sanıkların telefon imajları Toshiba marka ITB kapasiteli 65AZSG0OSZM5 seri nolu harici disk içerine çıkartıldığını belirtti. Avukatlar söz konusu diskin bir örneğinin taraflarına verilmesini de istedi.

'KİMSEDEN TALİMAT ALMIŞ DEĞİLİM'
Saldırıyı planladığına ilişkin telefon mesajları ortaya çıkan Yahya Kemal Gezer, soruşturma sırasında verdiği ifadede "Benim devlet büyükleri ile bir bağım yoktur, kimseden talimat almış değilim. Şayet böyle bir bağım olsaydı kahvecilik yapmazdım. Bu nedenle üzerime atılı suçları kabul etmiyorum" diyerek kendisiyle ilgili iddiaları yalanlamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hakan'ın uğradığı saldırıyla ilgili hazırlanan iddianamede, şüphelilerden Ahmet Şengüler'in, ‘Mala zarar verme', ‘Kasten silahla yaralamaya teşebbüs', ‘Basit yaralama', ‘Kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama' ve ‘Hakaret' suçlarından 3 yıldan 12 yıl 4 aya kadar hapsi talep ediliyor. Diğer 6 şüphelinin ise ‘mala zarar verme', ‘kasten silahla yaralamaya teşebbüs', ‘basit yaralama', ‘kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama' suçlarından 2 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. (Sputnik)


Kaynak: Birgun.net