Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, gazetelerde Erdoğan ve hükümete aykırı ifadeler olmamasını gerekçe göstererek gazete ve yazarlara "Erdoğan ve hükümet taraftarları" hükmünün verilmesini eleştirdi.

Hakan, her iki taraftan da omurgasız gösterildiklerini belirterek, 'tarafsızlığın böyle anlaşıldığı bir memlekette omurgasız, belkemiksiz, savruk... sayılmak bizim için ancak bir iftihar vesilesidir." dedi.

Ahmet Hakan'ın yazısından ilgili bölüm:

"Açıyorlar ‘Erdoğan ve hükümet taraftarları’ gazeteyi… Bir tane Erdoğan’a ve hükümete aykırı fikir yok. Bir tane Erdoğan’a ve hükümete aykırı haber yok.

Açıyorlar ‘Erdoğan ve hükümet karşıtları’ köşe yazarının yazılarını… Her gün fotokopi gibi Erdoğan’a ve hükümete laf sokma…

Kısacası… İki tarafın da tarafsızlıktan anladığı tek şey… Sadece işitmek istedikleri türkünün söylenmesinden başka bir şey değil.

Tarafsızlığın böyle anlaşıldığı bir memlekette… Omurgasız, belkemiksiz, savruk, dengeci, hakkaniyet tüccarı, safını seçememiş, ne dediği belirsiz falan sayılmak… Bizim için ancak bir iftihar vesilesidir."

Kaynak: Birgun.net