23 Eylül 2016 tarihinden beri Silivri Cezaevi’nde tutulan gazeteci-yazar Ahmet Altan’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Ahmet Altan’ın avukatları 28 Eylül’de İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne verdikleri ekleri hariç yirmi sayfalık dilekçede, Altan’ın “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’’ suçlarından tutuklanmasına itiraz etmişlerdi.

Ahmet Altan’ın tutukluluğuna son verilmesi talebini içeren dilekçe, İstanbul 2.Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı tarafından, itirazdan on gün sonra tek cümlelik bir gerekçeyle reddedildi.

Hakim Karaçalı, ret gerekçesini sadece “tutukluluk kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığından itirazın reddine” ifadesiyle açıkladı.

Ahmet Altan’ın avukatları hakimliğe sundukları itiraz gerekçelerini, usule ve esasa yönelik olarak sıraladıkları dilekçede Taraf gazetesinde yayınlanan haberlerin yayın tarihi itibariyle zaman aşımına uğradığını, Ergenekon soruşturmalarının Taraf gazetesinin kuruluşundan bir yıl önce başladığını, Taraf’ın Ergenekon konusundaki haberciliğinin aynı dönemde birçok günlük gazetenin haberciliğinden farklılık göstermediğini, Balyoz Davası’yla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın yedi kişiyle ilgili beraat kararının bozulması yönünde mütalaa verdiğini ve bugün hâlâ Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın “suç” olarak gördüğü bir faaliyetin bir gazetede haber yapılmasının hukuka uygun olduğunu belirtmişlerdi.

Dilekçede ayrıca Taraf’ın Odatv Davası başta olmak üzere Ergenekon Davası sürecinin çeşitli aşamalarına getirdiği kapsamlı eleştiriler, Gülen cemaatini eleştiren haberleri de ayrıntılı biçimde yer almıştı.

Kaynak: Birgun.net