Bir televizyon kanalında kadınlara yönelik sarf ettiği sözlerde, “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan işadamı Ali Ağaoğlu, ifade verdi.

İfadesinde soruşturmaya neden olan cümleyi kurmadığını, sadece gecelik ilişkilerden hoşlanmadığını anlatmaya çalıştığını belirten Ağaoğlu, “Konuşmada, ‘gecelik ilişkilerden hoşlansaydım İstanbul’da şeyler yetmez’ dedim. Orada kast ettiğim kadınlar değildi” dedi.

İşadamı Ali Ağaoğlu, bir televizyon kanalında kadınlara yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Sabah saatlerinde Bakırköy Adalet Sarayı’na gelen Ağaoğlu, Avukatı Murat Balcı ile birlikte soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar’ın odasına çıktı. Savcının yanında yaklaşık 20 dakika süreyle kalan Ağaoğlu’nun ifadesinde, 30 Nisan 2016 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan bir programa konuk olduğunu, bu programda kendisine özel hayatıyla ilgili bazı soruların sorulduğunu söyledi. Programda kendisine, “Çapkın mısınız?” şeklinde bir soru sorulduğunu belirten Ağaoğlu, bu soruyu,“Gecelik ilişkilerden hoşlanmıyorum” diyerek yanıtladığını söyledi.

‘Gecelik ilişkilerden hoşlansaydım İstanbul’da şeyler yetmez dedim’

Ağaoğlu, ifadesinin devamında şunları söyledi:

“Konuşmanın devamında, ‘gecelik ilişkilerden hoşlansaydım İstanbul’da şeyler yetmez’ dedim. Orada kast ettiğim kadınlar değildi. Soyut bir kavramdan bahsettim. Bizim örf ve ananemize göre kadın kutsaldır. Maksadım kendimi ifade etmekti. Gecelik ilişkilerden hoşlanmadığımı anlatmaya çalışıyordum. Buradan yanlış bir anlam çıkmışsa benim suç işleme kastım yoktur. Ben sadece çapkın olmadığımı anlatmaya çalışıyordum. Bunu anlatırken yanlış bir anlam çıkmışsa da bu olayı çarpıtarak halka yanlış bir şekilde sundular. Atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum.”

Basın açıklaması yaptı

Ali Ağaoğlu, ifadesinin ardından adliyenin önünde bekleyen basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Bir televizyon programında yaptığı konuşma ile ilgili olarak ifade vermeye geldiğini söyleyen Ağaoğlu, “Bir programla ilgili ifade verdim. Programda kadın diye bir kelime kesinlikle söylemedim. Orada söylediğim, ben gecelik ilişki yaşamam, sevmem. Lafım bu. Kadın kelimesi kesinlikle geçmiyor. Ben kadınlara çok saygı duyan bir insanım. Kadının kutsal olduğuna inanan bir insanım. Bu kültürden gelen bir insanım. Orada benim ifade etmek istediğim gecelik ilişki yaşamayı ben sevmiyorum. Söylediğim de bu. Programı bir daha izleyin, kadın kelimesi ağzımdan çıkan bir kelime kesinlikle değildir. Anam var, karım var, kızım var. Kadınlara hakaret kesinlikle söz konusu değil." dedi.

Kaynak: Birgun.net