DEMET SARGIN- [email protected]

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ve Yahya Kaptan Mahallesi’nden de geçmesi planlanan Sekapark-Otogar Arası Tramvay Hattı projesi gerekçesiyle sitelere ait ağaçlar kesilmek isteniyor.

Yahya Kaptan Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan sitelerin bahçesinde bulunan ağaçların üzerine önceki gün, ‘’Belediye bu ağacı kesecek’’, ‘’Bu ağaç kesilecektir’’ yazılı notlar bırakıldı.

Site sakinleri ağaçların kesileceğine ilişkin tebligat dahi almadıklarını belirtirken, belediye ağaçların kesileceğini değil taşınacağını iddia etti.

Mahalle sakinleri, evlerin TOKİ tarafından satışı yapılırken, yeşil alanların da yüklü meblağlarla ev sahiplerine satışının yapılmış olduğunu belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alanın kamu alanı olduğunu iddia ederek, alandaki ağaçların yerlerinden söküleceğini kaydetti.

‘Alanlarımıza saldırı’
Site sakinlerinden Nedret Kır, planlanan tramvay hattının, sitenin ihtiyacına karşılık olmadığını belirterek, ‘’Bizlerin bu siteden ev almasının sebebi yeşil alanlarının, parklarının, bahçelerinin olmasıydı. Şimdi ise kapımızın hemen önünden tramvay geçirecekler. Bu yaşam alanımıza açıkça bir saldırıdır’’ dedi.

‘Burası bizlere ait’
Belediyenin 2 yıl önce de benzer bir girişimde bulunduğunu, ancak bölge halkının karşı çıktığını ifade eden Kır, ‘’Biz yıllar önce, parklardan bütün halk faydalanabilsin diye sitemizin etrafının duvarlarla çevrilmesini istemedik. Şimdi bu durumu bize karşı kullanıyorlar ve bize ait olan bir alana ‘kamu alanı’ diyorlar. Amaç buradaki araziye el koymak’’ ifadelerini kullandı.
AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise alanın siteye ait olmadığını, ağaçların ise sökülerek başka yerlere taşınacağını ileri sürdü. Ağaçlar üzerine bırakılan notların ise belediye tarafından asılıp asılmadığı sorusu ise cevapsız kaldı.

Kaynak: Birgun.net